Miloševičiaus teisėjas atsakė, kokia bausmė lauktų Putino tribunolo atveju: „Tai reikia padaryti būtinai“  (1)

Pasak britų teisėjo Geoffrey'aus Nice'o, Rusijos prezidentui mirties bausmė nebus skirta, tačiau jam gresia įkalinimas iki gyvos galvos. Be to, teismas turėtų vykti Ukrainos teritorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiosios Britanijos teisėjas seras Geoffrey'us Nice'as, teisęs serbų politiką Slobodaną Miloševičių, pataria Ukrainos vyriausybei dėl Rusijos prezidento Vladimiro Putino patraukimo baudžiamojon atsakomybėn už įtariamus karo nusikaltimus. Apie tai praneša „The Mirror“.

Teisėjo nuomone, V. Putiną būtina patraukti atsakomybėn, kad jis būtų pamoka kitiems diktatoriams.

„Rusijai vadovauja žmogus, kuris dažnai vadinamas pamišusiu ir grasina branduoliniais ginklais. Bet jei jis nenuves mūsų į Armagedoną, tai gali padaryti kitas panašus į jį“, – aiškino G. Nice'as.

Teisėjas patikslino, kad V. Putinas turės priimti nuosprendį už akių, kol bus nuverstas ir pasodintas į kalėjimą likusioms dienoms.

Geoffrey'us Nice'as keletą kartų atvyko į Kyjivą nuo didelio masto karo pradžios susitikti su Ukrainos vadovybės atstovais. Jis mano, kad būtina, jog V. Putino teismas vyktų Ukrainos žemėje.

G. Nice‘os teigimu, V. Putiną galima patraukti atsakomybėn pasitelkus tarptautinį agresijos tribunolą, kuriame diktatoriaus režimo nusikaltimus teistų Didžiosios Britanijos, Prancūzijos ir Vokietijos teisėjai.

Tribunolo kūrimui pritaria ir buvęs Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Gordonas Brownas.

„Buvo surinkta daug įrodymų, kad V. Putinas būtų apkaltintas nusikaltimais žmoniškumui, o jis nepateikia jokių savo gynybos argumentų“, – aiškino G. Nice'as.

 

Seras Geoffrey‘us perspėjo, jog bus sunku surinkti įrodymų prieš tuos, kurie šaudė ir davė įsakymus. Tačiau V. Putino kaltę lengva įrodyti.

„Mirties bausmės nebus, bet jam gresia įkalinimas iki gyvos galvos. Sankcijos turėtų galioti tol, kol jis bus išduotas teismui“, – paaiškino G. Nice'as.

Bet tai įvyks tik tuo atveju, jei V. Putiną iš valdžios pašalins jo paties ratas.

Prieš 20 metų 76 metų Geoffrey'us Nice'as vadovavo Slobodano Miloševičiaus teismui Tarptautiniame baudžiamajame teisme.

Serbijos prezidentas mirė nesulaukęs nuosprendžio. Jis buvo apkaltintas 67 kaltinimais genocidu. Nusikaltimai žmoniškumui buvo įvykdyti žlugus buvusiai Jugoslavijai 1991–1999 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(62)
(0)
(62)

Komentarai (1)