Naujausios technologijos, keičiančios vaizdo turinio pramonę  ()

Dabar naujųjų technologijų pavyzdžiai keičia tai, kaip kuriami ir pateikiami vaizdo įrašai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Puikus to pavyzdys - vaizdo turinio profesionalai https://econtent.store/, derinantys kūrybiškumą ir modernius sprendimus. Na, o šiame straipsnyje pristatome bene įspūdingiausias technologijas, padariusias perversmą videografijos srityse.

Algoritminis vaizdo įrašų redagavimas

Nors dauguma naujų technologijų vaizdo įrašų pramonėje yra dar nematytos, postprodukcijos ateitis yra glaudžiai susijusi su jos praeitimi. Kaip ir daugelis ankstesnių video montavimo technologijų pažangos pavyzdžių, algoritminis montavimas yra šiuolaikinio mokslo ir istorinių principų derinys.

Iš esmės algoritminis montažas reiškia montažo procesą pagal aiškiai apibrėžtų taisyklių rinkinį. Tai tarsi matematinis vaizdo įrašo kirpimas, kone nesiskiriantis nuo Sergejaus Eizenšteino praktikos, kurią jis taikė dar 1925 m. Kitaip tariant, algoritminio montažo elementai jau yra įprasti postprodukcijos procese.

Tačiau naujovės kompiuterinio kodavimo srityje kardinaliai keičia žaidimą. Dėl vis labiau skaitmeninio naujųjų technologijų pobūdžio kompiuterinio programavimo kalbos vis dažniau integruojamos į vaizdo įrašų kūrimo technologiją.  Jei kompiuterinės programos iš esmės yra sudėtingi paprastų instrukcijų rinkiniai, jų pritaikymas montažo pasaulyje yra praktiškai begalinis.

Algoritminis vaizdo įrašų redagavimas gali būti naudojamas net keliais tikslais:

  • automatiškai iškirpti filmuotą medžiagą, kad ji atitiktų tam tikrą stilių;

  • dokumentinių filmų gamybos metu nufilmuotai medžiagai tvarkyti pagal vizualinius identifikatorius, pavyzdžiui, veidus ar peizažus;

  • netgi pakeisti žmonių pasakytą dialogą po to, kai jis jau įrašytas!

Nors postprodukcijos ateitis artimiausiu metu greičiausiai neatsidurs robotų rankose, algoritminės video technologijos pritaikymas pramogų industrijose tampa vis praktiškesnis. Tai yra dar vienas įrankis, kurį išprusę montuotojai gali naudoti siekdami optimizuoti savo postprodukcijos darbo eigą.

 

 

5G įtaka

2021 m. pradėti pirmojo pasaulyje 5G muzikos festivalio, pavadinto 5G Festival, bandymai. Per paskutinį bandymą muzikantai buvo paskirstyti į kelias Jungtinės Karalystės vietas. Koncertuodami su AR akiniais ir gyvai transliuojami per 5G tinklo platformą bei garso maišymo sąsają, muzikantai grojo taip, tarsi būtų toje pačioje scenoje. Neseniai, 2022 m. kovo mėn. įvyko tiesioginė festivalio versija, kurioje žiūrovai renginį patyrė naudodami AR, VR ir 360 laipsnių vaizdo įrašus.

Nesibaigiančiame inovacijų siekyje 5G pakeis ne tik tai, kaip vartojamas AR ir VR turinys, bet ir tai, kaip kuriamas ir platinamas medijų turinys. 5G ir debesijos technologijų pažanga yra tiek pat susijusi su inovacijomis, kiek ir su darbuotojų kultūros pokyčiais.

5G taip pat gali:

  • paspartinti gamybos perkėlimą į debesiją;

  • leisti komandoms greičiau dalytis ir įkelti didesnius duomenų kiekius;

  • taupyti išlaidas;

  • didinti turinio kūrimo spartą. 

Tačiau atliktas tyrimas rodo, kad daugelis medijų ir pramogų organizacijų nėra visiškai pasirengusios inovatyviai ateičiai - tik 55 % medijų ir pramogų sektoriaus vadovų bei specialistų mano, kad maksimaliai išnaudoja 5G teikiamas galimybes.

Debesų kompiuterija transliacijoms

Srautinio transliavimo evoliucija skatina kodavimo ir perkodavimo procesų pažangą, kad būtų supaprastintas transliacijos pristatymas beveik bet kokiam vartotojo įrenginiui. Naudojant srautinio perdavimo infrastruktūrą, kurią sudaro patalpose esantys serveriai, kyla tam tikrų iššūkių. Vietiniams serveriams reikia fizinės erdvės, pakankamo skaičiavimo pajėgumo, priežiūros, techniškai apmokyto personalo ir atnaujinamos techninės įrangos, kad žiūrovams būtų užtikrinta nepertraukiama ir kokybiška patirtis.  

Nenuostabu, kad įmonės vis dažniau atsisako lokalių infrastruktūrų ir transliacijoms naudoja debesijos technologijas. Pagrindiniai veiksniai yra šie:

  • lankstesnis išteklių prieinamumas;

  • mažesnė fizinė infrastruktūra;

  • prireikus galima didinti mastą.

Debesų kompiuterija padeda plėsti paslaugas, nes nebelieka įrangos ir projektavimo atnaujinimo poreikių. Debesijos lankstumas leidžia lengvai pritaikyti darbo eigą, prireikus pridėti kanalų ir prisitaikyti prie skirtingų platformų. Paslaugas galima didinti arba mažinti pagal poreikį reguliuojant debesijos išteklius, o ne perkant fizinius išteklius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()