[Žinios trumpai] Dirbtinis intelektas atsisuko prieš pačius rusus - Rusijos monstras „Pantsir-S2“ atidengė „draugišką ugnį“ į savo karius (Video)  ()

Suaktyvinta Rusijos oro gynybos sistema pasirodė ne tokia nepriekaištinga, kaip teigiama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujame „InformNapalm“ pasidalintame Rusijos oro gynybos raketų ir artilerijos sistemos „Pantsir“ vaizdo įraše matomas šios sistemos gedimo epizodas, kuris lėmė blogas pasekmes rusams.

Kaip matome žemiau esančiame vaizdo įraše, paskutinė raketa iššovė paleidimo įrenginiui bandant grįžti į pradinę padėtį.

Reikia būti atsargiems dėl prielaidų, kodėl būtent taip atsitiko, tačiau tai atrodo kaip sistemos programos gedimas.

Faktas yra tas, kad 2020 m. „Pantsir-S“ oro gynybos sistemų šeima gavo patobulintą ugnies valdymo sistemą, kuri dabar gali veikti visiškai autonomiškai, be operatorių kišimosi. Tai numato oro grėsmių paiešką, sekimą, užfiksavimą ir sunaikinimą.

Kaip pažymėjo Rusijos kariuomenės pareigūnai, programinė įranga turėjo „dirbtinio intelekto ypatybes“, kurios turėjo padėti vadui greitai ir efektyviai reaguoti į didžiulę oro ataką, neįtraukiant žmogiškojo faktoriaus.

Bet „Pantsir“ kovinėmis sąlygomis patyrė tiek reputacijos, tiek fizinių nuostolių, nes Libijoje sistema buvo daug mažiau efektyvi, nei tikėtasi, ypač prieš Turkijos „Bayraktar TB2“ dronus, su kuriais ji turėjo kovoti. Penkių ir daugiau dronų iš kelių krypčių „spiečio ataka“ buvo per daug, kad ši sistema galėtų susidoroti, nors ji sugebėjo nušauti vieną ar du dronus.

 

 

Naujoji ugnies valdymo sistema leido ieškoti ir sunaikinti oro taikinius autonominiu režimu arba gaunant taikinio duomenis iš kitų baterijoje esančių „Pantsir“ sistemų arba iš išankstinio įspėjimo radarų kartu su oro gynybos vadaviete, kaip paaiškino „Military-Today“. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(2)
(85)

Komentarai ()