V. Putinas buvo taip pažemintas, kad jam pramušė saugiklius: leista labai aiškiai suprasti, kad jis viso labo yra tik „smirdžius“  ()

Rusijos prezidento Vladimiro Putino sprendimus skelbti mobilizaciją ir tęsti karą Ukrainoje galėjo lemti patirtas pažeminimas Samarkande vykusiame Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos viršūnių susitikime, teigia Jungtinėse Amerikos valstijose gyvenantis rusų politologas bei publicistas Andrejus Piontkosvkis. Jo vertinimu, V. Putinui leista labai aiškiai suprasti, kad jis viso labo yra tik „smirdžius“ ir tai padarė šalių lyderiai, kuriuos jis laikė savo sąjungininkais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pralaimėjimą patyrusių smirdžių niekas nemyli. Jis patyrė šoką, kai jo sąjungininkai, šalių, kuriomis jis rėmėsi lyderiai su juo kalbėjo kaip su smirdžiumi. Narenda Modi (Indijos premjeras – red.) su juo kalbėjo kaip su abėcėles nesuprantančiu antramečiu, aiškino jam apie XXI amžių...

O kaip su juo elgėsi Turkijos prezidentas Redžepas Tajipas Erdohanas, kurį V. Putinas pasamdė organizuoti derybas su Ukraina? Prisiminkime finalinę sceną, kai didieji ponai (Kinijos, Indijos lyderiai – red.) išvažiavo, alfa patinu palikę R.T. Erdoganą“, – Ukrainos televizijos „24 kanal“ eteryje kalbėjo JAV gyvenantis rusų politologas A. Piontkovskis.

Analitikas pastebi, jog būtent šiuo momentu, kai neformaliu susitikimo lyderiu tapo Turkijos prezidentas, V. Putinas patyrė didžiausią pažeminimą.

A. Piontkovskis pastebi, kad R. T. Erdoganas sėdėjo tarsi pakyloje, o vieta V. Putinui buvo skirta vieta ant sofos gana toli nuo Turkijos lyderio. Šalia R. T. Erdogano, jam iš kairės sėdėjo ir šypsodamasis savo išskirtiniu statusu džiaugėsi itin artimas sąjungininkas, Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas.

 

V. Putiną žemino kiekvieną sekundę. Įsivaizduokite, niekam neįdomūs vasalai vėlavo į susitikimą su V. Putinu, vertė jį nervingai žingsniuoti koridoriumi. Tada jis prisiminė visą savo gyvenimą, kuriame buvo tik smirdžius.

Tik dėka Boriso Jelcino šeimos ir KGB intrigų jis tapo visos Rusijos imperatoriumi, o draugai Samarkande jį šitaip pažemino. Jis suprato, kad tokiu nenori būti“, – V. Putino sprendimą skelbti mobilizaciją ir toliau tęsti karą Ukrainoje aiškino politologas A. Piontkovskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(120)
(2)
(118)

Komentarai ()