[Žinios trumpai] Mobilizacija pasiekė naują absurdo lygį: sustabdyta dešimtys tarptautinių skrydžių, pilotai tiesiai iš lėktuvų siunčiami į frontą  ()

Apie draudimą išvykti iš šalies pilotai dažnai sužino prieš pat skrydį, todėl sutrinka reguliarūs skrydžiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijoje paskelbta mobilizacija paveikė Rusijos oro vežėjų darbą, praneša „Baza“. Dabar daugelis kompanijų negali vykdyti tarptautinių skrydžių, nes pasieniečiai neleidžia pilotams keliauti į užsienį.

Su tokia problema per pastarąsias dvi dienas susidūrė dešimtys rusų pilotų. Rašydami įspėjimą dėl draudimo keliauti, pasieniečiai rekomenduoja dėl paaiškinimų kreiptis į karių registracijos ir įdarbinimo tarnybas.

Atsižvelgiant į tai, daugelis kompanijų, kurioms staiga teko skubiai ieškoti pakaitinių pilotų, nusprendė į užsienio maršrutus neleisti jaunesnių nei 35 metų įgulų narių.

Anksčiau buvo prognozuojama, kad Rusija uždarys sienas vyrams, patenkantiems į mobilizacijos parametrus. Dabar prie sienų susikaupė tūkstantinės rusų, norinčių išvykti iš šalies, eilės, tačiau valdžia rado išeitį: pasieniečiams buvo duota šauktinių duomenų bazė, tad juos išsiaiškinti nesunku. Pasieniuose dabar yra mobilūs mobilizacijos punktai.

 

Mobilizacija turės didelę neigiamą įtaką Rusijos ekonomikai. Tiek dėl mobilizuojamų asmenų, kurių darbo vietos privalo būti išsaugotos. Tiek dėl tų, kurie bėga iš šalies.

(92)
(3)
(89)

Komentarai ()