[Žinios trumpai] Rusai taip įsiutę, kad Kremlius nebeskuba pripažinti referendumo rezultatų – skelbiama, kas vyksta Maskvoje  (1)

Kremlius neskuba oficialiai pripažinti „referendumų“ rezultatų okupuotuose Ukrainos srityse ir aneksuoti Kyjivo nekontroliuojamas sritis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip teigiama leidinio „Meduza“ medžiagoje.

Rusijos Federacijos tarybos posėdis, kuriame gali būti paskelbta apie okupuotų Ukrainos sričių prijungimą prie Rusijos, turėtų įvykti spalio 4 dieną, nors anksčiau žiniasklaidoje buvo pasirodžiusi informacija, kad senatoriai planavo surengti neeilinį susitikimą rugsėjo 30 dieną, kad kuo greičiau pripažintų „referendumų“ rezultatus ir aneksuotų Ukrainos teritorijas.

Pasak vieno aukštas pareigas einančio šaltino, Kremlius nusprendė neskubėti su Ukrainos teritorijų aneksija, nes dabar visą visuomenės dėmesį pasiglemžė dalinė mobilizacija. Šalies vadovybė, pasak šaltinio, žino, kad jiems nepavyko įtikinti paprastų rusų, jog reikia užimti kelis Ukrainos regionus.

Pagrindinė Kremliaus problema išlieka rusų nepasitenkinimas daline mobilizacija. Rusijos prezidento administracijos įsakymu buvo atliktas sociologinis tyrimas, kurio rezultatai nemaloniai nustebino Putino aplinką. Neatmetama galimybė, kad būtent todėl Kremlius pakoregavo planus įvesti visišką draudimą išvykti iš šalies vyrams, kurie yra šaukiami į Rusijos kariuomenę.

 

„Neįvertinome išvykstančių žmonių srauto. Dabar labai sunku uždaryti sienas. Populiariausiuose kontroliniuose punktuose yra eilės. Jei siena bus uždaryta, nusivylę žmonės gali bandyti prasiveržti, ir reikės sustiprinti apsaugą. O papildomos apsaugos dabar labai trūksta“, – pakomentavo šaltinis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(133)
(1)
(132)

Komentarai (1)