[Žinios trumpai] Igoris Girkinas-Strelkovas rimtai išsigando, kreipėsi tiesiai į Putiną: „Net negalvok, vakarai smogs atgal neabejotinai!“  ()

Teroristas Igoris Girkinas-Strelkovas kreipėsi į Vladimirą Putiną su reikalavimu nenaudoti branduolinio ginklo prieš Ukrainą. Girkinas yra buvęs FSB karininkas, vykdęs karo nusikaltimus įvairiose šalyse. Jis turi ryšių Rusijos kariuomenėje, todėl tokie pranešimai kelia ir nerimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu daugelis žiniasklaidos priemonių vis daugiau dėmesio skiria Rusijos Federacijos branduolinių ginklų temai ir jų panaudojimo prieš Ukrainą tikimybei. Savo nuomonę išsakė daug ekspertų, analitikų, žurnalistų ir kt. Neseniai savo žodį tarė ir Igoris Girkinas-Strelkovas. Jis yra giliai prorusiškas žmogus, bet nuo pat invazijos pradžios jis kritikuoja Rusijos veiksmus - jie Girkinui atrodo nepakankami, per silpni Ukrainos atžvilgiu.

Girkinas vienos iš savo laidų eteryje atvirai pasakė Putinui, kad jis neturėtų galvoti apie branduolinio ginklo panaudojimą prieš Ukrainą. Pasak Girkino, jei Putinas ryšis tam, ilgai Vakarų atsako laukti nereikės. Per tris mėnesius, o gal ir mažiau, panašūs ginklai bus perduoti Kyjivui, kuris tuoj pat panaudos juos prieš Rusiją.

Strelkovas, skirtingai nei Rusijos propagandistai ir pareigūnai, net neabejoja, kad Vakarai tikrai atsakys į Rusijos Federacijos branduolinį smūgį, jei toks bus. Įdomu, kad jis mano, kad ta reakcija bus panašių ginklų suteikimas Kyjivui, o ne tiesioginiai smūgiai Rusijai.

 

Vakarų ekspertai vis dar negali tiksliai nuspręsti, ar JAV pavyks laiku pastebėti V. Putino „raudonojo mygtuko“ paspaudimo momentą. Kai kurie yra įsitikinę, kad pasirengimas branduoliniam smūgiui užtrunka ilgai, ir tai žvalgyba sužinos. Kiti tvirtina, kad taktinius branduolinius ginklus galima ruošti tyliai ir Vakarų žvalgybos agentūros apie tai net nesužinos.

(55)
(1)
(54)

Komentarai ()