Beprotybė! Uždarė kaimus ir semia visus iš eilės, o virėjas tampa priešlėktuvinės instaliacijos specialistu – rusai panikuodami skelbia, kaip iš tikro vyksta mobilizacija Rusijoje (Video)  ()

Už vengimą mobilizuotis gręsia kalėjimas: „jei greitai sugaus, tai 3 metus duos, jei slėpsis tada jau griežtai nubaus - 10 metų“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos žvalgyba (GUR) perėmė pokalbį telefonu, kaip manoma, vykusį tarp motinos ir sūnaus:

„Didžiausia mobilizacija vyksta Kurske, Belgorodo ir Voronežo srityse, pasienio teritorijose. Iš Maskvos paimta 50 žmonių, o šiandien iš mažojo Rosošo – net 300. Per vieną dieną buvo paimta net 300 žmonių! Olchovatka, Kriničnoje – jie paimami iš visų šitų kaimų, nes ta Maskva tuoj pradės streiką, eis į Raudonąją aikštę, o mes tylime, nes esame mažas provincijos miestelis“.

Okupantas davė patarimą: „Reikia bėgti iš pasienio miestelių“. Tačiau tai, anot pašnekovės, jau neįmanoma. Pasirašytas Voronežo srities gubernatoriaus įsakymas – niekas negali išvykti nei iš srities, nei iš miesto.

„Kur esi užsiregistravęs, iš ten negali išvykti. Iš Rosošio į kaimą negalima, iš kaimo į Rosošį taip pat. Visur yra pasieniečiai. O už pabėgimą nuo mobilizacijos duoda nuo 3 iki 15 metų. Jei greitai sugaus, tai 3 metus duos, jei slėpsis tada jau griežtai nubaus - 10 metų. Kol kas 3 metai uz vengimą, tai visi sedi namie, verkia ir laukia“, – pasakojo okupanto mama apie rusų realijas.

 

Pasak Rusijos Federacijos pilietės, šalyje vyksta kažkas baisaus. Ji piktinosi, kad liečiamos tik pasienio teritorijos, o Sankt Peterburgas ir Maskva – ne.

Tuomet moteris atskleidė dar vieną įdomią detalę:

„Pasirodo, tai, kas parašyta kariniame biliete (kas virėjas, kas kepėjas), nieko nereiškia. Yra duodami kariniai kodai, karinė specialybė. Iššifravome tėvo kodą, o jis, pasirodo, yra atsakingas už priešlėktuvinę instaliaciją. Sako: „aš jos akyse nemačiau“. Bet niekam tai neįdomu“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(0)
(80)

Komentarai ()