[Žinios trumpai] Vyksta neįtikėtini dalykai! Lietuva ir dar 3 šalys iš karto paskelbė atsakymą dėl Ukrainos įstojimo į NATO  (1)

Baltijos šalys ir Kanada palaiko Ukrainos prašymą įstoti į NATO pagreitinta tvarka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmosios keturios NATO valstybės narės viešai pareiškė remiančios Ukrainos siekį įstoti į Šiaurės Atlanto Aljansą pagal pagreitintą procedūrą. Tai Baltijos šalys (Lietuva, Latvija ir Estija) bei Kanada.

Lietuvos, Latvijos ir Estijos užsienio reikalų ministerijos socialiniuose tinkluose paskelbė identiškus pareiškimus, kuriuose teigiama, kad visiškai palaiko ankstyvą Ukrainos įstojimą į NATO. Baltijos šalys įsitikinusios, kad ukrainiečių drąsa neabejotinai sustiprins karinį-politinį bloką.

Kanados užsienio reikalų ministrė Melanie Joly taip pat paskelbė palaikanti Ukrainos prašymą prisijungti prie Šiaurės Atlanto Aljanso. Užsienio reikalų ministerijos vadovė pažymėjo, kad Kanados pusės pozicija šiuo klausimu išlieka nepakitusi: Otava vis dar tiki NATO atvirų durų politika.

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Mychailas Podoliakas sakė, kad Ukrainos pusė, prieš pateikdama prašymą, konsultavosi su NATO ir JT.

 

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba paaiškino, kad prezidentas Volodymyras Zelenskis ir prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas surengė vieną derybų raundą su JT generaliniu sekretoriumi Antonio Geterresu ir sugebėjo rasti argumentų įtikinti jį, kad atėjo laikas griežtai atsakyti Rusijai dėl pasaulio saugumo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(115)
(1)
(114)

Komentarai (1)