[Žinios trumpai] Tai oficialu! Zelenskis nutraukia visas derybas su Rusija - skelbiama, kada jos bus pradėtos iš naujo  ()

Ukraina nesiderės su Rusija tol, kol Putinas išliks jos prezidentu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis atsisakė tolimesnių derybų su Kremliaus vadovu Vladimiru Putinu, nes su šiuo asmeniu neįmanoma susitarti dėl lygiaverčio ir sąžiningo Ukrainos ir Rusijos valstybių sambūvio.

Apie tai Ukrainos vadovas pranešė po penktadienio Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos posėdžio rezultatų.

Šalies vadovas pažymėjo, kad dabartiniam Rusijos prezidentui tokios sąvokos kaip sąžiningumas ir orumas yra svetimos. Ukraina yra pasirengusi dialogui su Rusijos Federacija, bet tik po to, kai Kremliuje prezidento kėdę užims kitas asmuo, pabrėžė Zelenskis.

Pasak prezidento, vykusiame Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos posėdyje buvo nuspręsta, kad tik visiškas Ukrainos teritorijų išlaisvinimas gali atnešti tikrą taiką, ir Ukraina yra pasirengusi eiti šiuo keliu.

 

Be to, Zelenskis pažymėjo, kad reikia teisiškai fiksuoti viską, ką Ukraina jau pasiekė ankstesniais metais. Prezidentas akcentavo tai, kad būtent Ukrainoje, akistatoje su tironija, šiandien sprendžiamas demokratijos likimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(2)
(69)

Komentarai ()

Susijusios žymos: