[Žinios trumpai] Super retas trofėjus! Ukrainos kariuomenė užgrobė sveikutėlį BM-27 „Uragan“ monstrą (Foto)  ()

Ukrainos pajėgos toliau renka vertingą techniką, kurią paliko Rusijos kariai, bėgdami iš Charkivo srities dėl sėkmingo Ukrainos kontrpuolimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjus kelioms savaitėms po Iziumo miesto išlaisvinimo iš Rusijos okupantų, Ukrainos kariai rado apleistą daugkartinio paleidimo raketų sistemą BM-27 „Uragan“ su amunicija.

Šis radinys vertingas ir retas: griežtais portalo „Oryx OSINT“ skaičiavimais, tai tik antrasis Ukrainos kariuomenės užgrobtas paleidimo įrenginys nuo plataus masto Rusijos invazijos pradžios vasario mėnesį. Tačiau tikrasis skaičius gali būti apie penkis vienetus.

Be to, kaip matyti iš nuotraukų, paleidimo priemonė atrodo nepažeista – priešingai nei anksčiau užgrobtos „Uragan“ sistemos, o tai reiškia, kad ji gana greitai gali prisijungti prie Ukrainos armijos tarnybos.

 

Kitas įdomus faktas yra tai, kad, anot „OperativnoZSU“ bendruomenės, sistemą paliko 2-oji gvardijos motorizuotųjų šaulių „Tamanskaja“ divizija, vienas „elitinių“ ir pajėgiausių visos Rusijos ginkluotųjų pajėgų padalinių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(116)
(1)
(115)

Komentarai ()