Ukrainos žvalgybos vadovas: pasirengimas Putino nušalinimui jau prasidėjo  ()

Rusija pati įsivarė save į kampą, bet dar gali užbaigti karą ir nežlugti. Tam tereikia nuo valdžios nušalinti šalies diktatorių Vladimirą Putiną. Tokią nuomonę per interviu Natalijai Moseičiuk išsakė Ukrainos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovas Kirilas Budanovas, rašo UNIAN.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rusija negali tiesiog dabar imti ir sustoti, nes tai tik paspartintų jos irimą ir žlugimą. Rusija pati įsivarė save į kampą, bet iš jo dar galima ištrūkti. Tam reikia pripažinti, kad visa tai klaida, grįžti prie 1991 metų administracinių sienų ir pradėti su pasauliu kažkokį dialogą. Bet tai reikštų valdžios perdavimą“, – sakė K. Budanovas.

Anot Ukrainos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovo, tam tikri parengiamieji veiksmai V. Putino nušalinimui nuo valdžios jau daromi.

„Yra konkurencija. Tai ne vienas kandidatas (į Putino vietą), jų keli. Apie kai kuriuos rašo žiniasklaida, apie kitus – ne“, – įsitikinęs Ukrainos žvalgybos vadovas.

K. Budanovo teigimu, valdžios pasikeitimas Rusijoje gali turėti palankių pasekmių Ukrainai, bet tik konkrečiomis sąlygomis.

„Tai Ukrainai būtų į naudą tik vienu atveju – jeigu Rusija sutiktų priimti šią pasaulio suvokimo paradigmą, jeigu sutiktų keistis. Čia pirmoji sąlyga. Antroji: jei pasidarytų teisingas išvadas, kas čia dėjosi visus tuos metus, ir pradėtų teisingai kurti gyvenimą. Kitu atveju tai nieko nepakeistų“, – pridūrė K. Budanovas.

Valdžios pasikeitimas Rusijoje

Rusijai pradėjus karą Ukrainoje vis pasirodo prognozių, kad Rusijos prezidentas V. Putinas bus nušalintas nuo valdžios ar net nužudytas.

Ekspertai spėja, kad V. Putino režimas vieną akimirką gali susivokti, kad jau prasidėjo valdžios perversmas. Įmanomas scenarijus, jog Rusijos prezidentą bus imta spausti trauktis, kad Rusijos Federacijai buvo sušvelnintos sankcijos. Spėjama, kad tokiu atveju į jo vietą gali būti pastatytas dabartinis Rusijos vyriausybės vadovas Michailas Mišustinas, nes pagal Konstituciją jis gali tapti laikinuoju prezidentu.

 

Jau anksčiau buvęs Rusijos Valstybės Dūmos deputatas Ilja Ponomariovas pridūrė, kad, jeigu į V. Putino vietą valdžioje ateis jo konstitucinis įpėdinis, premjeras M. Mišustinas, tai jis tikrai bandys nutraukti karinius veiksmus Ukrainoje.

Jungtinės Karalystės ambasadorė Ukrainoje Melinda Simmons tvirtina, kad šiandien Rusijos Federacijoje nemato V. Putino įpėdinio, kurio valdymas Ukrainai būtų saugus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(35)
(2)
(33)

Komentarai ()