[Žinios trumpai] Skelbiama tikra sensacija: 2000 Rusijos kariškių nori pasiduoti Ukrainai  ()

Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atstovo Andrejaus Jusovo, rusai masiškai kreipiasi į projekto „Noriu gyventi“ karštąją liniją. Daug skambučių sulaukta iš okupuoto Krymo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pastarąsias kelias savaites daugiau nei du tūkstančiai Rusijos karių skambino projekto „Noriu gyventi“ karštąja linija su klausimu, kaip pasiduoti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Apie tai televizijos eteryje kalbėjo Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato atstovas Andrejus Jusovas.

Jis pabrėžė, kad Rusijos Federacijos piliečių prašymų skaičius gerokai išaugo po sėkmingo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo operacijų Charkivo srityje. Skambučių skaičiaus padidėjimas fiksuotas ir po to, kai šalyje agresorėje buvo paskelbta dalinė mobilizacija.

„Po to pradėjo skambinti ne tik kariai, kurie jau buvo Ukrainos teritorijoje, bet ir ką tik mobilizuoti, vis dar esantys Rusijos teritorijoje“, – sakė Jusovas.

Jis pažymėjo, kad ypač daug skambučių sulaukta iš okupuoto Krymo, kur ukrainiečiai daugelį metų buvo priversti gyventi Rusijos okupacijos sąlygomis.

Jusovas išvardijo pagrindines pasidavimo taisykles:

  • karys privalo iškelti baltą vėliavą;
  • jis privalo mesti turimus ginklus;
  • karys turi išskleisti arba pakelti rankas į viršų, parodydamas, kad ginklo nelaiko.

 

„Tai paprastas gestų ir simbolių rinkinys, parodantis agresyvių ketinimų nebuvimą“, – sakė Jusovas. Tiesa, jis neįvardijo, kiek rusų karių jau yra Ukrainos nelaisvėje. Jis aiškino, kad šiuo metu vyksta sudėtingas derybų procesas dėl apsikeitimo karo belaisviais, todėl tokia informacija yra strategiškai svarbi ir negali būti atskleista viešai.

(124)
(0)
(124)

Komentarai ()

Susijusios žymos: