Rusijoje prasideda dujinė katastrofa: štai, kas laukia šalies agresorės  (2)

Rusiškų dujų reikia vis mažiau. Vienintelė Rusijos pardavimo rinka yra Kinija. Tačiau šalis jau yra persotinta dujų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Asociacijos „Ukrainos nafta ir dujos“ valdybos pirmininko ir energetikos eksperto Andrejaus Zakrevskio teigimu, Rusijos dujų gavyba sumažės 40 proc., o kitomis aplinkybėmis gali sumažėti net 60 proc.

„Dar anksčiau buvau tikras, kad Rusija pastaruosius 2 metus nuosekliai šantažuoja Europą. Jei Rusija iš viso suvartoja 430 milijardų kubinių metrų dujų kartu su 20 milijardų kubinių metrų dujų, tiekiamų Kinijai, tai rusiškų dujų istorija tuo ir baigiasi. Tiesiai prieš mūsų akis“, – sako asociacijos „Ukrainos nafta ir dujos“ valdybos pirmininkas ir energetikos ekspertas Andrejus Zakrevskis.

Eksperto teigimu, visame Sibire dujų gavyba buvo sustabdyta kelioms savaitėms dėl to, kad Kinijoje buvo perpildyta vieninga pardavimo rinka. Rusijai belieka šantažuoti Europą, tikintis, kad ji nusileis.

Visi susitarimai, kaip, pavyzdžiui, su Italija ar Vengrija, yra paskutinis Rusijos bandymas prisotinti savo agentus bent šiek tiek pinigų. Taip pat „Turkish Stream“ liko Rusijoje. Tačiau patys šio dujotiekio vadovai jį pristabdė, nes nebuvo sertifikuoti, priduria Zakrevskis.

Liūdna ateitis šaliai agresorei

Rusija jau pradėjo deginti dujas. Tada prasidės dviejų etapų katastrofa:

Pirmoji – finansinė, nes šalis nustos uždirbti pinigus.

Dujų kaina nukrito žemiau 1700 USD už 1000 kubinių metrų dujų. Vienu metu Rusija per metus pagamino 1 trilijoną kubinių metrų dujų, o po koronaviruso sumažino iki 800 milijardų kubinių metrų per metus. Iki šiol gamyba sumažėjo beveik perpus, sako Zakrevskis.

 

 

Ir priduria, kad jei 9-ajame sankcijų pakete bus įvestas cheminių trąšų ir reagentų draudimas, tai tokiu būdu Rusija galės pagaminti tik 320-350 milijardų kubinių metrų dujų. Gamyba sumažės 60 %. Atstatyti bus galima tik po dešimčių metų.

Antra, Rusijoje yra ištisi miestai, kuriuose gaminamos dujos. Dabar beveik visi ten dirbę vyrai mobilizuoti. Ten palikta technika, kuri žiemos be darbo, dėl gedimo gali būti išmesta.

Todėl trumpai tariant, Rusija kaip eksportuotoja išnyks iš pasaulio žemėlapio, pažymi energetikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(1)
(72)

Komentarai (2)