[Žinios trumpai] „Google“ sukūrė įspūdingą 1,6 metro ilgio klaviatūrą su vienoje eilėje išdėstytais klavišais (Video)  ()

Japonijos „Google“ imitacinių klaviatūrų istorija skaičiuoja ne vieną tokį nuostabų dalykėlį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visos tokios naujovės jau daugelį metų naudojamos kaip būdas reklamuoti „Google Gboard“. 2019 metais bendrovė pristatė šaukšto formos prietaisą, kurį reikėjo sulenkti, kad būtų galima rašyti.

Pristatytas prietaisas tiems, kurie mėgsta rašyti, bet nenori, kad jų dėmesį blaškytų kas nors kita.

Pagal dizainą klaviatūros ilgis – 5,25 pėdos (1 600 milimetrų).

Vis dėlto bendrovė teigia, kad tai nėra ilgiausias jos variantas, su kuriuo ji dirbo. Originalus prototipas buvo 7,87 pėdų (2400 mm) ilgio.

Japonijos „Google“ teigia, kad toks dizainas patogus, kai reikia laikyti daiktus ant netvarkingų stalų ir rašant rasti reikiamus klavišus. Vaizdo įraše parodyta daugybė kitų klaviatūros panaudojimo būdų – ištraukti daiktus iš po lovos, išmatuoti vaiko ūgį arba paversti ją žvejybiniu tinklu.

 

Žinoma, dauguma šių naudojimo rekomendacijų yra pokštai. „Google“ naujosios klaviatūros masiškai negamins ir nepardavinės.

Bendrovė „GitHub“ svetainėje taip pat paskelbė „Gboard Stick Version“ programinės įrangos failus, diagramas ir brėžinius, kad galėtumėte patys susikurti klaviatūrą naudodami 3D spausdintuvą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(5)
(-3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: