[Žinios trumpai] Į Rusijos karinių bazių palydovinių žemėlapių maskuotės pašalinimą sureagavo ir pati „Google“: pateikė savo komentarą  ()

Vakar, pirmadienį, internete plačiai paplito „Google Maps“ palydoviniai vaizdai, kuriuose aukštos kokybės nuotraukose – Rusijos kariniai objektai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-19 [Žinios trumpai] Į Rusijos karinių bazių palydovinių žemėlapių maskuotės pašalinimą sureagavo ir pati „Google“: pateikė savo komentarą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar „Google“ paneigė pranešimus, kad ji nuėmė palydovinių žemėlapių vaizdų Rusijoje maskuotę, kad tariamai atvertų ukrainiečiams prieigą prie Rusijos karinių ir strateginių objektų.

„Twitter“ paskyroje, pavadintoje @ArmedForcesUkr, „Twitter“ buvo paskelbta vaizdų, kuriuose rodoma Rusijai priklausanti karinė įranga, rinkinys.

Kaip rašo „The Verge“, „Twitter“ įrašą citavo „The Moscow Times“, o tviterio vertimas į anglų kalbą išplito socialinėje žiniasklaidoje.

 

„Google Maps“ nustojo slėpti Rusijos slaptus karinius ir strateginius objektus. Leidžia žiūrėti bet kam viešai. Atviras visų slaptų Rusijos įrenginių šaltinis, kurių skiriamoji geba yra 0,5 m viename pikselyje", - rašoma tviterije.

 

 

„Google“ paneigė tviteryje pateiktus kaltinimus.

„Google“ atstovė Genevieve Park sakė: „Rusijoje nepadarėme jokių neryškių palydovinių vaizdų pakeitimų“. Nors išplatinti vaizdai greičiausiai yra teisėti, jie buvo prieinami „Google“ žemėlapiuose dar gerokai prieš konfliktą Ukrainoje.

„Google“ sulieja potencialiai jautrių sričių, įskaitant karines vietas, žemėlapius. Pavyzdžiui, „Google Maps“ sutvarko Prancūzijos oro pajėgų oro bazės 705 vaizdus. Tačiau yra daugybė kitų karinių įrenginių, kuriuos galima peržiūrėti viešai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()