[Žinios trumpai] „Reikia nupjauti šį pūlinį ir nubausti visus kaltuosius“, – nuskendusiame kreiseryje „Moskva“ tarnavusio šauktinio tėvas  ()

Rusija vis dar neigia Ukrainos teiginius, kad raketinis kreiseris „Moskva“ buvo nuskandintas dviem „Neptun“ raketomis, paleistomis nuo kranto. Tačiau faktas lieka faktu - „Moskva“ praradimą sukėlė aplaidumas, žioplumas arba neįtikėtinai prastai atlikta žvalgyba.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-19 [Žinios trumpai] „Reikia nupjauti šį pūlinį ir nubausti visus kaltuosius“, – nuskendusiame kreiseryje „Moskva“ tarnavusio šauktinio tėvas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oficiali Rusijos pozicija - „Moskva“ nuskendo dėl laive kilusio gaisro, dėl kurio detonavo dalis jame buvusios amunicijos. Laivas po sprogimo buvo pažeistas, o vėliau nuskendo buksyruojamas link uosto. Tarptautinė bendruomenė yra linkusi prie Ukrainos įvykių versijos - „Moskva“ buvo atakuota dviem sparnuotomis raketomis „Neptun“. Bet kuriuo atveju, laivą nuskandino rusiškas aplaidumas, nes „Moskva“ tariamai turėjo trijų lygių apsaugą nuo raketų, o ir priešgaisrinės saugos reikalavimai ten turėjo būti labai griežti.

Jaltos gyventojas Dmytro Škrebecas buvo sukrėstas žinių apie „Moskva“ kreiserį, nes jame tarnavo jo 19 metų sūnus Jegoras. Tėvo baimės pasitvirtino - Jegoras dingo. Taigi, Dmytro kartu su pora kitų šeimų kreipėsi į Simferopolio karinį komisariatą siekdami gauti daugiau informacijos apie savo vaikų likimą.

„Visi kaltieji turi būti nubausti už tai, ką padarė. Tiksliau, už tai, ko nepadarė. Nes 19-20 metų vaikinai nebuvo tose operacijose. Jie turėjo būti nuplukdyti ir išlaipinti Sevastopolyje, galbūt perkelti kitur, bet tikrai ne dalyvauti tose užduotyse“, pyksta Dmytro.

Pasak jo, Jegoras neketino pasirašyti sutarties. Jis ketino metus tarnauti kuku ir grįžti į civilį gyvenimą mokytis. Jegoras prisiekė 2021-ųjų liepą, bet prasidėjus invazijai į Ukrainą tapo pilnaverčiu „Moskva“ įgulos nariu. Jis nebuvo išlaipintas Sevastopolyje. Jegoras buvo šauktinis, o šauktiniai oficialiai Rusijos „specialiojoje karinėje operacijoje“ nedalyvauja.

 

„Reikia nupjauti šį pūlinį ir nubausti visus kaltuosius“, teigia Dmytro. Apie dingusį sūnų jis sužinojo telefonu - jam paskambino vienas Juodosios jūros laivyno karininkas. Jis teigė, kad Jegoras gelbėjimo operacijos metu buvo vandenyje, tačiau jis dingo. Tėvas klausė, ar jo sūnų dar įmanoma rasti gyvą, bet karininkas šaltai paaiškino, kad tokiame šaltame vandenyje šansų rasti gyvųjų praktiškai nėra.

 

Dmytro apibėgo visas ligonine Sevastopolyje, kur buvo daug sužeistų karių, bet sūnaus nerado. Savo vaikų ieškojo dar maždaug 20 šeimų.

Dmytro atsisako komentuoti karą, tačiau prieš sūnaus dingimą jis atvirai ir viešai palaikė invaziją. Jis negali pasakyti, ar dabar jo pozicija pasikeitė, tačiau jis nori Rusijos karinės vadovybės atsakomybės, nes šauktiniai kare neturėtų dalyvauti.

(23)
(0)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: