[Žinios trumpai] Iš tokios paramos nauda, kaip iš „ragatkės“? Ekspertas paviešino didelę problemą su ginklų parama, kurią gauna Ukraina  (1)

Ekspertas prisiminė, kad sovietinės ginkluotės ir amunicijos atsargos yra labai ribotos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos visapusiškos karinės invazijos į nepriklausomos Ukrainos teritoriją fone šalys partnerės perduoda Ukrainai sovietų ginklus, tačiau tokie pristatymai gali būti vertinami tik kaip tarpinis sprendimas.

Tai interviu UNIAN pareiškė informacijos ir konsultacijų bendrovės „Defense Express“ direktorius, karo ekspertas Sergejus Zgurecas.

„Yra sąrašas šalių, tarp kurių Lenkija, Slovakija, Čekija, turinčios tam tikras sovietinės ginkluotės atsargas. Iš Čekijos jau gauta pėstininkų kovos mašinų. Eina kalba apie lenkų turimus tankus. Paskutinis pavyzdys – neseniai į Ukrainą atkeliavusios Slovakijos oro gynybos sistemos S-300“, – pažymėjo ekspertas.

Pasak eksperto, tai yra oro gynyba, su kuria Ukrainos kariuomenė yra gerai susipažinusi.

„Tai sovietų gamybos oro gynybos sistema, kuri kompensuoja individualius MANPADS nuostolius Ukrainos kariuomenėje. Be to, šios sistemos yra gerai žinomos Ukrainos kariuomenei“, – pabrėžė Zgurecas.

Tačiau ekspertas priminė, kad sovietinės ginkluotės ir amunicijos atsargos yra labai ribotos.

„Reikia suprasti, kad po SSRS žlugimo sovietinės ginkluotės sąrašas anksčiau ją turėjusiose šalyse sumažėjo. Atsargos ribotos, kai kurie pavyzdžiai nebėra labai tinkamos būklės. Galime prisiminti istoriją apie Vokietiją, kuri pirmoji nusprendė perleisti nemažai sovietinių „Strela“ MANPADS, tačiau iš 2500 tik 500 buvo daugiau ar mažiau tinkamos“, – prisiminė ekspertas.

 

Jis taip pat užsiminė, kad kai kurių šovinių galiojimo laikas gali būti pasibaigęs.

„Svarbiausia problema su sovietiniais ginklais, tokiais, kaip priešraketinės gynybos sistemos, tankai, yra būtent jų raketos ir amunicija. Juk visų raketų ir amunicijos galiojimo laikas paprastai neviršija 15 metų. Šaudmenys gali būti ant panaudojimo ribos. Kam mums ginklai be amunicijos?“, – sakė karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(38)
(0)
(38)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: