[Žinios trumpai] Porošenka: Putinas puldamas Ukrainą nesuprato svarbiausio dalyko ir tai neabejotinai FSB darbo brokas  ()

Buvęs Ukrainos prezidentas Petro Porošenko mano, kad Rusija šio to nebežino apie Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kažkada, kai Ukrainą valdė prorusiški lyderiai, šalis buvo atvira knyga Rusijai. Bet dabar taip nebėra ir Putinas daug ko apie Ukrainą nebežino. Dabar sužinos.

Pasak Porošenko, Putino kariuomenė negalėjo užimti Ukrainos per tris dienas nes 2022-ųjų Ukrainos kariuomenė nėra 2014-ųjų Ukrainos kariuomenė. Akivaizdu, kad Rusijos planas buvo žaibiškas karas - ilgam puolimui Rusija nebuvo pasiruošusi. Net logistikos grandinės tam nebuvo paruoštos.

„Putinas apsiskaičiavo, nes mes turime visiškai unikalią naują kariuomenę. Karines pajėgas, kurias Ukraina sukūrė per 8 metus. Įsivaizduokit, 2014 metais jie nežinojo, kas yra NATO standartai. NATO buvo uždrausta įstatymais, 2013 metais Ukrainos kariuomenei buvo pasakyta „pusė jūsų korumpuoti, pusė - FSB agentai, todėl niekas su jumis nedirbs“, Porošenko pasakojo naujame interviu.

„Javelin“, „Neptun“, „Bayraktar“ - šie žodžiai Ukrainoje tuomet nebuvo žinomi. Dabar kariai juos kartoja ir pakelti iš miego. Porošenko prisimena, kaip 2014 metais Ukrainos kariuomenė turėjo porą naujų ginklų prototipų, bet nieko iš esmės gero.

 

„Šiandien kariuomenė yra apginkluota, kariuomenė yra pamaitinta, įskaitant ir didžiulėmis savanorių pastangomis“ - Putino apsiskaičiavimo šaknis nurodo Porošenko. Rusija prastai atliko žvalgybą ir galbūt todėl slaptosiose Rusijos tarnybose vykdomas valymas, atleidžiami ir sulaikomi pareigūnai.

 

(67)
(1)
(66)

Komentarai ()

Susijusios žymos: