[Žinios trumpai] Atlanto tarybos karo konsultantai: Ukraina neturi laukti – reikia pradėti kontrpuolimą Donbase, paskui bus vėlu  ()

Karas Ukrainoje įžengė į naują etapą, ypač kovoje dėl Donbaso kontrolės. Daugiausiai dėmesio bus skiriama ne Ukrainos gynybai, o puolimams prieš įsitvirtinusius rusus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atlanto tarybos karo konsultantai analizavo Rusijos ir Ukrainos karo scenarijus.

„Nustatėme dvi galimas Rusijos atakų kryptis. Pirma, Kremlius ketina perimti (arba sunaikinti) Mariupolį ir taip pašalinti Ukrainos kariuomenę sausumoje tarp Krymo ir Donbaso. Antra, tikėtina, kad rusai pradės puolimą pietuose link Iziumo. Reaguodamos į Rusijos strategijos pasikeitimą, Ukrainos pajėgos pereina prie aktyvesnių kontratakų. Ukraina ruošiasi didelio masto susirėmimui su Rusijos pajėgomis rytuose, todėl jai labai reikia sunkiosios ginkluotės“, – sakoma pranešime.

Norint atremti Rusijos puolimą Donbase, ukrainiečiams prireiks ginklų: antžeminės ugnies ginklų, smogiančių lėktuvų, šarvuočių, priešlaivinių sistemų.

„Ukrainiečiai neturi atidėlioti kontrpuolimo. Siekdama atremti naująją Rusijos strategiją, Ukraina turi šaudyti ir manevruoti, kad išstumtų Rusijos pajėgas iš Mariupolio bei neleistų susidaryti sausumos koridoriui iš Donbaso į Krymą. Tai turi būti padaryta, kol rusai ten neįtvirtins savo sėkmės. Ukrainos smūgiai Krymo ir okupuotų Donbaso rajonų kryptimis turėtų būti vykdomi tolimojo nuotolio artilerijos ugnimi ir oro smūgiais, – priduria ekspertai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(30)
(0)
(30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: