[Žinios trumpai] Amerikiečių generolas: kare prieš Ukrainą Kremlius turi naują problemą – laikrodis tiksi Putino armijos nenaudai  ()

Okupantai Ukrainoje patiria didžiulius nuostolius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kevinas Ryanas, išėjęs į pensiją brigados generolas ir Harvardo Kenedžio mokyklos Belferio centro vyresnysis tyrėjas, teigia, kad atrodo, jog Rusijos Federacija neturi rangovų ar savanorių ir padalinių, kurie kompensuotų šiuos nuostolius.

Rusijai liko tik 50% bataliono taktinių grupių, kurias turėjo karo pradžioje:

„Galiu analizuoti tik tą informaciją, kuri yra atviruose šaltiniuose. Tačiau atvirų šaltinių duomenys byloja, kad iš maždaug 160 bataliono taktinių grupių, kurias Rusija turėjo karo pradžioje, 120-130 įstojo į karą. Iš šių 120-130, paskutiniu skaičiavimu, pradėjus trauktis daliniams iš Kijevo, rusai turėjo apie 70-80 bataliono taktinių grupių. Todėl tai yra nemenkas nuostolis, tai yra liko tik 50 proc. bataliono taktinių grupių kurias Rusija turėjo pradžioje“, – sakė Ryanas.

Anot Ryano, svarbiausia yra tai, kad jie neturi sutartinių karių ar savanorių ir dalinių, kurie kompensuotų šiuos nuostolius. Taigi, laikrodis tiksi prezidento Putino armijos nenaudai.

Buvęs brigados generolas taip pat analizavo, ar dabar įmanoma deblokuoti Mariupolį ir išlaisvinti Chersoną:

„Mūšiai Mariupolyje ir Chersone yra svarbūs atsižvelgiant į Rusijos kariuomenės tikslą pasiekti vieną žemės juostą palei Ukrainos pietinę sieną, kad Ukraina būtų atkirsta nuo Juodosios jūros. Mariupolio gynyba yra nuostabi. Tai nuostabus pasiekimas, Ukrainos kariškiai vis dar laikosi ten. Aš nežinau, kiek tai gali tęstis. Jie beveik visiškai apsupti. Tačiau iš istorijos turime prisiminti, kad yra pavyzdžių, kai mažos grupės išsilaiko daugybę savaičių ir mėnesių."

 

Ryanas pažymėjo, kad Chersonas taip pat yra nepaprastai svarbus, nes Chersonas ir Mykolajivas yra vartai „tolimesniam Rusijos sausumos pajėgų judėjimui į Odesą“.

Tai, kad jie vis dar nėra visiškai kontroliuojami Rusijos kariuomenės, taip pat yra didelis Ukrainos kovotojų nuopelnas, ir tai blokuoja Putino strateginio tikslo įgyvendinimą pietinėje Ukrainos dalyje“, – aiškino buvęs kariškis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(1)
(67)

Komentarai ()

Susijusios žymos: