Kaip atrodo naujausias Ukrainos kontrpuolimas: ISW skelbia naujausius karo veiksmų žemėlapius, kiek teritorijų jau prarado rusai (Foto)  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas: ISW pristatė naujus karo veiksmų žemėlapius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikos analitikai spalio 7 d. parodė, kaip atrodo situacija visose Ukrainos fronto linijose.

ISW analitikai tvirtina, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos Charkivo srityje juda į rytus nuo Kupjansko ir įžengė į Gluškovkos gyvenvietę. Ukrainos pajėgos stiprinamos tolimesniam judėjimui link Svatovo.

Šiame fronto sektoriuje įsibrovėliai bando priešintis, kad neleistų Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms išlaisvinti teritorijų. Priešas ir toliau valdo greitkelį R66 (kelią Svatovas–Kremina), tačiau Putino kariuomenės padėtis vis blogėja dėl šių svarbių Luhansko srities gyvenviečių.

 

Ukrainos gynėjai išlaisvino Grekovkos kaimą ir eina gilyn.

Rusai trokšta visiško Donecko srities užgrobimo. Donbase karo nusikaltėliai desperatiškai puola Bachmuto apylinkes. Šia kryptimi buvo dislokuoti PMC „Wagner“ kovotojai. Priešui sekasi: samdiniai įžengė į Vesela Dolina kaimą. Prie Zaicevo vyksta įnirtingi mūšiai. Prie Avdijivkos taip pat karšta.

Chersono regione įsibrovėliai nesėkmingai bandė perkelti frontą.

 

Aktyvūs Ukrainos kariuomenės kontrpuolamieji veiksmai Pietuose kiek sulėtėjo, tačiau tai yra būtinos priemonės. Analitikai siūlo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos persigrupuotų, kad tęstų puolimus ir judėtų į priekį.

Šiuo metu Putino kariuomenė stiprina gynybą centrinėje Chersono regiono dalyje. Užpuolikai įsikasė ir tempia radarų gynybos sistemas į pozicijas, kad išlaikytų liniją Berislavas – Novaja Kachovka.

Rusijos kariuomenės puolimai prie Liubomovkos nepavyko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(1)
(30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: