[Žinios trumpai] Skelbiamas įspūdingas video, kaip keičiasi Pietų žemėlapis po Ukrainos puolimo - Putino pažadas tiesiog sutraiškytas  ()

Chersono srityje Ukrainos ginkluotosios pajėgos regiono šiaurėje pralaužė Rusijos užpuolikų gynybos liniją, po to frontas pasislinko apie 30 km į pietus. Tai parodo „Ukrainia 365" kanalas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenės traukimasis į Chersono sritį „anuliavo“ dar vieną V. Putino pareiškimą. Birželį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas patikino, kad daugkartinio paleidimo raketų sistemų HIMARS tiekimas Ukrainai iš situacijos fronte esmės nepakeis.

„Mūsų operacijos pradžios metu Ukraina kariuomenės kovinėje galioje turėjo apie 515 tokių sistemų. 380 buvo sunaikinta, tačiau dalis buvo atkurta, paimta iš atsargų, kaip suprantame, o jų sandėlyje yra apie 360... . Čia nėra nieko naujo ir tai iš esmės nieko nekeičia“, – sakė V. Putinas.

Tačiau Ukrainos vadovybė teigia, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų apie 70% atvejų sėkmės Chersono kryptimi paaiškinama HIMARS darbu, rašo „The Wall Street Journal“. Šiems įrenginiams pasiruošti reikia kelių minučių. Pavyzdžiui, gavę įsakymą HIMARS kariškiai siunčiami į paleidimo aikštelę. Praėjus 30 sekundžių po atvykimo, jie kelis kartus paleidžia raketas ir išvyksta. Per šį laiką sviediniai net nespėja pasiekti taikinių. Tuo pačiu metu geriausiems Rusijos raketų paleidimo įtaisams, dislokuotiems sunkvežimiuose, paleisti prireiks apie 20 minučių, o amunicijai pakeisti prireiks dar 40 minučių. Kitas svarbus HIMARS privalumas – didesnis tikslumas, kuriuo negali pasigirti Rusijos MLRS.  

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(251)
(5)
(246)

Komentarai ()

Susijusios žymos: