[Žinios trumpai] „Karas baigsis dar šiais metais": skelbiama, kas taps mirtinu smūgiu Putinui  ()

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įsivėlė į baisų konfliktą su savo kariuomene. Daugybė konfliktų aukščiausioje Rusijos politinėje vadovybėje ir Rusijos visuomenėje leidžia viltis, kad karas Ukrainoje baigsis šiais metais, mano politologas ir publicistas Andrejus Piontkovskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot Piontkovskio, tokia netvarka, kuri dabar įsivyravo Rusijos ginkluotosiose pajėgose, sunkiai įsivaizduojama kokioje kitoje pasaulio kariuomenėje. Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas ir privačios karinės kompanijos „Wagner“ savininkas Jevgenijus Prigožinas jau atvirai puola gynybos ministrą Sergejų Šoigu ir Generalinio štabo viršininką Valerijų Gerasimovą.

„Jis (Putinas - red.) daro grubiausias politines klaidas vieną po kitos... Įvykiai šiemet klostosi palankiausiai šiam konfliktui užbaigti. Su tokiais konfliktais aukščiausioje politinėje vadovybėje ir Rusijos visuomenėje... Aš pakartosiu, ką kartoju kelis mėnesius, bet dabar darosi visiškai aišku: Chersono išvadavimas bus mirtinas smūgis, politiškai Putinas jo neišgyvens“, – sakė ekspertas.

Kitas veiksnys, galintis palaidoti Putino režimą, yra Rusijos Federacijoje paskelbta mobilizacija. Bent 200 000 rusų (kai kurie šaltiniai teigia, kad 700 tūkstančių vyrų) jau pabėgo nuo šaukimo į užsienį. Pabėgo ir vidurinė klasė, ir „Putinas pasiuntė į mirtį visą darbininkų-valstiečių Rusiją“.

(139)
(3)
(136)

Komentarai ()

Susijusios žymos: