[Žinios trumpai] JK surengė unikalią ir visiškai slaptą operaciją – Pakistano ginklai atkeliavo į Ukrainą  ()

Su JK pagalba Ukraina gavo svarbios ginkluotės iš kito pasaulio galo – tam surengta unikali operacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė gavo Pakistano 122 mm artilerijos sviedinius. Didžioji Britanija suteikė transportą, sukurdama oro tiltą tarp Pakistano ir Rumunijos.

Rugpjūčio pabaigoje buvo pranešta, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos gavo 122 mm sviedinių OF-462 partiją haubicoms D-30. Transportavimo detalės nebuvo atskleistos.

Po daugiau nei mėnesio „The Drive“ praneša, kad Didžioji Britanija tikriausiai nutiesė oro tiltą tarp Pakistano ir Rumunijos, kad pristatytų sviedinius 2022 m. rugpjūtį.

Kaip rašo „The Drive“, Didžioji Britanija paskelbė, kad 2022 metų liepos pabaigoje Ukrainos ginkluotosios pajėgos gaus 50 tūkstančių sovietinio tipo artilerijos sviedinių kaip naujo karinės pagalbos paketo dalį.

Po kelių savaičių, pradedant rugpjūčio 6 d., atvirojo kodo žvalgyba pradėjo atskleisti, kad JK karališkųjų oro pajėgų (RAF) C-17 „Globemaster III“ orlaivis (serijos ZZ143) beveik kasdien vykdo skrydžius iš Rumunijos Klužo tarptautinio oro uosto arba RAF Akrotiri bazės Kipre į Pakistano Nur Khan oro bazę.

Per 15 dienų C-17 tarp Pakistano ir Rumunijos įvykdė 12 kelionių, todėl daugelis analitikų manė, kad Jungtinė Karalystė gabeno ukrainiečiams karinius reikmenis, rašoma pranešime.

 

Leidinys pažymi, kad nei Pakistano, nei Didžiosios Britanijos valdžios institucijos nepateikė jokio oficialaus patvirtinimo.

Gali stebinti, kad Pakistanas aprūpina Ukrainą amunicija. Pakistano ginklų gamyklas (POF) 1951 m. įsteigė Pakistano vyriausybė, bendradarbiaudama su Didžiosios Britanijos karališkuoju ginklų fabriku.

Didžioji Britanija surengė mokymus inžinieriams ir POF personalui, taip pat perdavė technologijas 105 mm L64 volframo amunicijos gamybai. Nenuostabu, kad Pakistanas yra ginklų ir amunicijos eksportuotojas Europos šalims ir JAV.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(125)
(2)
(122)

Komentarai ()