Rusijoje pirmą kartą pradėta kalbėti apie Putino atsistatydinimą – prasideda lemiami mėnesiai: kovos dvi pagrindinės stovyklos  ()

Kyla ginčų, kas gali tapti naujuoju okupacinės šalies vadovu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmą kartą per du dešimtmečius politiniai Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino oponentai jo atsistatydinimą laiko tikėtinu. Ukrainos okupantų nesėkmių fone Rusijos Federacijoje jau ginčijamasi, kas gali pakeisti Kremliaus vadovą. Apie tai rašo „Politico“.

Karas Ukrainoje atsisuka prieš Putiną ir menkina jo nenugalimumą. Rusijos Federacijos vadovybėje prasidėjo vidinė kova ir atsirado kritikuojančių karinės-politinės vadovybės veiksmus.

„Panašu, kad pareigūnai dabar bando pasinaudoti besikeičiančiu politiniu kraštovaizdžiu. Kremliaus šaltiniai įtaria, kad Rusijos elito nariai, ypač Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas ir „Wagner“ grupės lyderis Jevgenijus Prigožinas, viešai nesutaria“, – rašo „Politico“.

Buvęs Rusijos ministras pirmininkas Michailas Kasjanovas įsitikinęs, kad prezidento valdžia gali staiga susilpnėti.

„Tikiu, kad po trijų ar keturių mėnesių įvyks dramatiški pokyčiai“, – sakė jis.

Kiti diktatoriaus priešininkai vengia prognozių, tačiau yra beveik tikri, kad karas sukelia lūžio tašką ir Putino pabaigos pradžią.

Kadyrovas ir Prigožinas išvengė tiesioginio Putino pasmerkimo, kurie atsakomybę už nesėkmes Ukrainoje perkėlė Gynybos ministerijai ir generolams. Putinas jau iš dalies įgyvendina šią strategiją, priekaištaudamas Gynybos ministerijai dėl nesėkmingos mobilizacijos.

 

Tačiau Putinas, nepaisant kritikos, nepriekaištauja nei Prigožinui, nei Kadyrovui. Pastarasis neseniai gavo naują generolo pulkininko laipsnį.

Verslininkas ir opozicionierius Michailas Chodorkovskis teigia, kad Rusijos Federacijoje yra akivaizdžių vidinės kovos dėl valdžios ženklų tarp dviejų aljansų: Kadyrovo ir Prigožino vadovaujamos „karo partijos“ ir priešingos frakcijos, kurią sudaro Šoigu ir Valerijus Gerasimovas. Jis apibūdino du galimus scenarijus, jei karas ir toliau bus nesėkmingas Putinui.

 

Pagal pirmąjį scenarijų stovyklos susivienys ir reikalaus Putino atsistatydinimo. Premjeras Michailas Mišustinas taps naujuoju Rusijos Federacijos vadovu ir prasidės kova, kas jį valdys.

Pagal antrąjį scenarijų įvyks susidūrimas tarp konkuruojančių aljansų. Tuo pat metu M. Chodorkovskis nėra tikras, ar V. Putinas sugebės išgyventi savo karo pasekmes.

„Nebelaikau jo pragmatišku. Jis vis labiau remiasi savo emocijomis“, – sakė opozicionierius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(8)
(6)

Komentarai ()