Skelbiama neįtikėtina situacija: „Google“ ir „Meta“ blokuoja ukrainiečių paskyras  (1)

Prezidento V. Zelenskio prašoma kreiptis į „Google“ ir „Meta“ („Facebook“, „Instagram“) įmonių vadovybę su prašymu peržiūrėti bendruomenės taisykles ir nebeblokuoti ukrainiečių paskyrų, kuriose aprašomi įvykiai Ukrainoje, renkamos lėšos padėti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms ir nukentėjusiems piliečiams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokia peticija sulaukė daugiau nei 25 000 parašų.

Peticijos autorė Oksana Byrdnikova pažymėjo: „Ukrainiečių gyvenimai labai pasikeitė. Visu savo sielvartu ir skausmu jie dalijasi socialiniuose tinkluose. Deda pastatų, gyventojų sunaikinimo nuotraukas, dažnai labai emocingai rašo, ką galvoja apie Rusiją ir rusus, keičiasi informacija, kontaktais, renka pinigus pagelbėti armijai ir karo aukoms.

Aktyviausiomis ukrainiečių paskyromis masiškai skundžiasi rusai, o skundus ir užblokuotas paskyras dažnai tvarko pagalbos tarnybų administratoriai, kurie vėl yra Rusijoje. Tai yra informacinis karas. Ir tu negali jame laimėti, jei agresorius ir teisėjai susitaria“.

 

Ji taip pat ragina prezidentą V. Zelenskį pakviesti šių įmonių vadovus ir Marką Zuckerbergą asmeniškai į Ukrainą ir surengti jiems ekskursiją po sunaikintus Bučą, Irpinę ir Borodjanką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(110)
(2)
(108)

Komentarai (1)