„Rusija už tai norės iš Ukrainos kažką gauti“, – Kremlius ruošiasi itin svarbiam sprendimui dėl Chersono  ()

Artimiausiu metu Rusijos kariuomenė bus priversta palikti dešinįjį Chersono srities krantą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Chersonas ir visas dešinysis regiono krantas tikriausiai greitai bus išvaduoti iš Rusijos okupacijos. Kremlius nusprendė palikti šį fronto sektorių.

Tokią nuomonę savo tinklaraštyje „YouTube“ išreiškė žurnalistas, karo ir politikos apžvalgininkas Ivanas Jakovina.

„Rusija dabar, matyt, arba jau priėmė sprendimą, arba rimtai svarsto galimybę atiduoti dešinįjį Chersono regiono krantą, išvesti iš ten savo kariuomenę. Už tai Rusijos Federacija nori ką nors gauti iš Ukrainos. Ar gaus? Manau daugiau ne nei taip. Rusijos ketinimų kartu su Chersonu mesti dešinįjį krantą rimtumą rodo artėjančios represijos prieš turbovatnikus, superturbopatriotus, megafašistus ir Girkino dingimas“, – sakė Jakovina.

Jis pabrėžė, kad Rusijos kariuomenė neturi resursų išlaikyti dešinįjį krantą. Kremlius tikriausiai tai supranta.

„Net ir nekarinis žmogus, žiūrėdamas į karo veiksmų žemėlapį, supranta, kad Rusija nesugebės išlaikyti dešiniojo Chersono srities kranto. Tai tiesiog nerealu. Bet kokiu atveju jie paliks dešinįjį Chersono srities krantą arba kaip „geros valios gestą“, arba bus tiesiog išvaryti iš ten“, – sakė Jakovina.

 

Jis prognozuoja, kad kariuomenė, kuri šiandien yra dešiniajame Chersono srities krante, bus perkelta į frontą Zaporižios ir Luhansko srityse. Tikslas – sustabdyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą.

„Putino planas, kaip suprantu, dabar yra gana paprastas: kuo labiau sutrumpinti fronto liniją, peržiemoti, per žiemą apmokyti kariuomenę, suremontuoti techniką, ją modernizuoti, o pavasarį vėl pulti ir pabandyti užimti likusią Ukrainos dalį“, – pareiškė Jakovina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(3)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: