[Žinios trumpai] Rusija pradėjo ruošti slėptuves nuo bombardavimo - generolas skelbia, kad Maskva ruošiasi didelio masto karui Rusijos teritorijoje  ()

Ukrainos Generolas Nikolajus Malomužas įvardijo keletą galimų priežasčių, kodėl Rusijos valdžia nusprendė parengti bombų slėptuves Maskvoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad nuo šių metų pavasario Rusijos Federacijos teritorijoje tvarkomos esamos gyventojų slėptuvės, kur žmonės slėptųsi bombardavimo atveju. Šiuo atžvilgiu Nikolajui Malomužui buvo adresuotas pagrįstas klausimas, kokiu tikslu jie tai daro ir ko bijo. Interviu su Nikolajumi Malomužu galima pažiūrėti „YouTube“.

Ukrainos karininkas išsakė savo nuomonę apie tai, ką išgirdo: „Pirmiausia Rusija ruošiasi didelio masto karui. Jie svarsto keletą variantų. Žinau jų mokymo sistemą. Dabar jie eskaluoja situaciją, kalba apie konfrontaciją su NATO, siūlydami skirtingus karo scenarijus. Vienas jų – branduolinis. Taip buvo visada, net ir Sovietų sąjungos laikais, kai buvo ruošiami visi bunkeriai ir apsaugos sistemos.“

Malomužas įvardijo dar dvi galimas priežastis, kodėl Rusija intensyviai gyventojams ruošia  bombų slėptuves: „Dabar jie akcentuoja pagrindinę mintį, kad karas vyksta su Vakarais ir jis gali būti globalus. Todėl šioje situacijoje reikia gintis visais metodais ir ruošti gyventojus gynybai bei ilgalaikiam karui. Trečias komponentas – mūsų kariuomenės puolimas. Jie tiki, kad tai įvyks kartu su Vakarais. Ir tai bus galingi mūšiai, kurie vyks Rusijos Federacijos teritorijoje“.

(51)
(4)
(47)

Komentarai ()

Susijusios žymos: