[Žinios trumpai] Putinas padarė grubiausią klaidą: Rusijoje aktyvuotas „chaoso scenarijus“  ()

Mobilizacija buvo viena didžiausių diktatoriaus Vladimiro Putino klaidų, padarytų kare.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vadinamoji „mobilizacija“ smarkiai priartino „chaoso scenarijų“.

Tokią nuomonę savo „Facebook” tinklaraštyje išsakė žinomas Rusijos politologas Aleksandras Morozovas. Akivaizdu, kad V. Putinas rugsėjo 21-ąją padarė grubią klaidą: užuot atskyręs „teritorijų aneksiją“ ir „mobilizaciją”, paskelbė tai kaip „paketą“.

Dėl to akcija „ura, Donbasas grįžo į savo gimtąjį uostą“ visiškai žlugo, dingo iš eterio ir pasirodė užgošta naujienų apie mobilizacijos chaosą. O mobilizacija įgavo tragikomedijos pobūdį: milijonai bėga, šaukimai perduodami 70-mečiams, du mobilizuoti asmenys surengė žudynes Belgorodo poligone, verbuojami kaliniai, padarę sunkius nusikaltimus, žmonės varomi ir vežami į pratybų aikšteles, tada jie paleidžiami namo, nes nėra kur jų dėti, nėra infrastruktūros ir kareivių aprūpinimo.

O „patriotiški kariniai korespondentai“, apie kuriuos prieš mėnesį rašė „APash“ prokremliški tinklaraštininkai, kadangi tai nauja kilni politinė tendencija (jie sako, kad netrukus eis į „didžiąją politiką“), pateko į „Roskomnadzor“ kontrolę, taip pat Generalinis štabas reikalauja kad jie užsičiauptų.

 

Išsigandę deputatai siūlo į karinės registracijos biurų pastatų gynybą įtraukti Nacionalinę gvardiją. Mobilizacija tapo įrankiu chaosui generuoti, o ne grėsmei demonstruoti. Galima net sakyti, jog ši mobilizacija „užtraukė” visos politinės sistemos stabdį. Traukinys staigiai ir ūždamas stabdo atvirame lauke, o keleiviai išsiskirsto į visas puses.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(54)
(2)
(52)

Komentarai ()