[Žinios trumpai] Žvėriškas „Excalibur“ smūgis Rusijos priešlėktuvinę sistemą „Tor“ pasiuntė į pragarą – skelbiamas kvapą gniaužiantis video (Video)  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos intensyviai naudoja modernią didelio tikslumo artilerijos amuniciją, kurią tiekia Vakarų sąjungininkai. Internete buvo paskelbta naujausio M982 „Excalibur“ šaudmenų darbo filmuota medžiaga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žemiau esančiame vaizdo įraše sviedinys pataiko į rusišką „Tor“ raketų „žemė-oras“ sistemą. „Excalibur“ įrodo, kad nesvarbu, ar paslėpsi transporto priemonę apkasuose, jei jis taps inercinio ir GPS valdomos amunicijos taikiniu – jai galas.

Po smūgio „Tor“ sistema užsidegė, o rezultatas matomas kitame vaizdo įraše, kuriame, atrodo, yra ta pati sistema.

„Oryx“ bendruomenės teigimu, nuo 2022 metų vasario Ukrainoje buvo sunaikinta 20 įvairių modifikacijų „Tor“ sistemų. Nemažai jų dalis buvo sunakinta ir bepiločiais orlaiviais „Bayraktar TB2“.

Kalbant apie M982 „Excalibur“, ši amerikietiška išplėstinio nuotolio valdomoji artilerijos amunicija užtikrina tikslumą per du metrus nuo nukreipimo taško, derindama inercinį ir GPS nukreipimą. Pastarasis yra ypač naudingas, nes ginklininkui nereikia žymėti taikinio lazerio spinduliu, o tik nustatyti tikslias jo koordinates ir įvesti duomenis į skaitmeninį bloką.

 

Ši 155 mm amunicija yra suderinama su įvairiomis Vakarų artilerijos sistemomis, teikiamomis Ukrainai, įskaitant M777, M109 haubicas, savaeiges PzH 2000 ir CAESAR sistemas. Tačiau haubicos turi būti aprūpintos minėtais skaitmeniniais agregatais, kas ne visada būna, nors ukrainiečiai ir partneriai rado išeitį iš šios problemos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(0)
(77)

Komentarai ()