[Žinios trumpai] Šaltas dušas Lukašenkai: paaiškėjo, ką padarė Baltarusijos pasieniečiai, prie sienos pamatę Ukrainos karius  ()

Pasak vidaus reikalų viceministro Igorio Bondarenko, draugiški baltarusių gestai rodo, kad eiliniai kariškiai nepritaria agresyviai jų vadovybės politikai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos vidaus reikalų viceministras Igoris Bondarenko įsitikinęs, kad Baltarusijos pasieniečiai ukrainiečių grėsmės nemato ir supranta, kad Ukraina ruošiasi ne puolimui, o gynybai. Tokią išvadą jį padaryti paskatino vienas epizodas, nutikęs Ukrainos ir Baltarusijos pasienyje.

„Baltarusijos kariškiai, judėdami savo teritorija, miško keliu, pirmieji draugiškai pasveikino mūsų kariškius. Tai paprasti kariškiai, kurie tiesiogiai tarnauja netoli mūsų pozicijų prie bendrų sienų“, - sakė Bondarenko.

„Ir šis gestas parodė, kad paprasti baltarusiai nepritaria šalies vadovybės pozicijai ir kad gerbia savo ukrainiečius kolegas“.

 

Pasak viceministro, nepaisant to, kad Baltarusijos vadovybė faktiškai išnuomojo savo šalį Rusijos kariuomenės reikmėms, Baltarusijos pasieniečiai supranta esamą situaciją ir išreiškia paramą Ukrainos kolegoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(470)
(9)
(460)

Komentarai ()