[Žinios trumpai] Neįtikėtina istorija, ką padarė Rusijos IT specialistas, kad išvengtų mobilizacijos  (0)

Paskelbus mobilizaciją, IT specialistas pasirinko gyvenimą miške.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

IT specialistas Adomas Kalininas nusprendė, kad bėgti iš Rusijos jam bus per brangu. Pagal jo lūkesčius, mobilizacija turėjo baigtis po mėnesio, tad dabar jis jau renkasi žieminę palapinę.

Rusijos Federacijos pietuose gyvenantis IT specialistas Adomas Kalininas pasitraukė gyventi į mišką, nes buvo paskelbta apie mobilizaciją ir gautos kelios baudos už dalyvavimą protestuose prieš Rusijos invaziją į Ukrainą. Apie tai praneša „Mediazona“.

Kalininas priešinosi įsiveržimui į Ukrainą, už tai teismas jam skyrė kelias baudas ir areštą. Paskelbus Rusijoje dalinę mobilizaciją Rusijos, jis nelaukė šaukimo ir, skirtingai, nei jo kolegos, neišvyko iš šalies, o pasitraukė gyventi į mišką.

Pastaruosius kelerius metus IT specialistas aktyviai dalyvavo žygiuose, tad išgyvenimo patirties turėjo. Jis nenorėjo išvykti iš Rusijos Federacijos, nes neturėjo giminių užsienyje ir nenorėjo palikti draugų ir artimųjų.

„Kažkaip mesti galus į vandenį, išvažiuoti - aš tam labai labai nepasiruošęs. Ir, apskritai, kodėl turiu palikti savo žemę. Kodėl turiu tai daryti, bėgti iš čia? Tai, žinoma, nebuvo lemiamas veiksnys, bet jis buvo. Nenoriu išvykti“, – sako Kalininas.

Ofisas palapinėje

Adomas įsirengė ofisą miške ir ten pradėjo dirbti:  internetą jis organizavo per modemą ir anteną ant medžio, daugumą daiktų įsigijo, remdamasis žygių patirtimi. Maistą saugo konteineryje, jame jis gali laikyti visas atsargas.

 

Ofiso palapinė yra 3 minutės nuo „namo“: joje vėjuota, oras ne itin palankus, bet yra internetas ir galima dirbti 8 valandas per dieną, 5 dienas per savaitę. Laisvalaikiu tvarko savo naujuosius namus. Kiekviena buitinė problema reikalauja pastangų.

„Čia daugiau fizinio aktyvumo. Ir, mano nuomone, tai šiek tiek geriau padeda susidoroti su visomis naujienomis, su stresu. Kažkaip lengviau su viskuo susidoroti“, - priduria Adomas.

Dabar jis prisipažįsta nesitikėjęs, kad miške teks gyventi taip ilgai, galvojo, kad mėnesį, tada mobilizacija baigsis. Bet dabar jis galvoja, kokią palapinę įsigyti žiemai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(0)
(80)

Komentarai (0)