Darbuotojai tampa savininkais: Lietuvoje išskirtinė IT įmonė pradeda programuotojų medžioklę  (3)

Vienos didžiausių IT bendrovių „Visma“ padalinys „Visma Custom Solutions“ sėkmingai atsiskyrė nuo savo patronuojančios įmonės ir tapo pirmaujančia Šiaurės šalių IT paslaugų teikėja, orientuota į skaitmeninę transformaciją. Rugsėjo 30 d. užbaigus sandorį su tarptautiniu investiciniu fondu „CVC“, naujoji bendrovė šiandien oficialiai pradeda veiklą su atskiru prekės ženklu „twoday“. Šiaurės šalyse ir Lietuvoje jau dirba daugiau nei 2,2 tūkst. aukštos kvalifikacijos specialistų, iš kurių apie 1,7 tūkst. yra IT inžinieriai. Lietuvos „twoday“ šiuo metu sudaro daugiau nei 140 specialistų, tačiau per artimiausius dvejus metus bendrovė numato augimą iki 300 darbuotojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Artimiausiuose planuose – nauji įsigijimai

Naujos bendrovės būstinė yra Kopenhagoje, Danijoje, o jai vadovauja buvęs šios divizijos direktorius Carsten Boje Møller, kuris pradėjo eiti „twoday“ generalinio direktoriaus pareigas. Pasak jo, įmonė veiklą pradeda su jau užsibrėžtais ambicingais planais toliau augti.

„Rinkoje išsiskiriame tuo, kad po vienu stogu vienijame savo sričių IT specialistus skirtingose šalyse, kurie teikia specialiai pritaikytus skaitmeninius sprendimus viešiesiems ir privatiems klientams. Gavę strateginę ir finansinę vienos pirmaujančių pasaulyje investicinių bendrovių „CVC“ paramą, per penkerius metus planuojame patrigubinti savo apyvartą tiek augdami organiškai, tiek – įsigydami naujų įmonių. Šiuo metu jau ruošiamės įžengti į naujas rinkas kaimyninėse šalyse. Labai vertiname Lietuvos kolegų įdirbį bei patirtį IT srityje. Lietuviai jau seniai demonstruoja aukščiausią kompetencijos lygį, todėl tolesnę plėtrą pradedame jau turėdami labai rimtą pagrindą“, – teigia Carsten Boje Møller.

Šiandien bendrovė iš viso turi daugiau nei 8 tūkst. viešojo ir privataus sektoriaus klientų.

Darbuotojai tampa savininkais

Kaip išskiria „twoday“ vadovas Lietuvai Mantas Urbonas, artimiausiu metu pagrindinis dėmesys bus skirtas augimui investuojant į geriausius technologijų talentus. Tarp bendrovės siūlomų išskirtinių naudų – galimybė darbuotojams tapti įmonių grupės akcininkais. 

„Lietuva naujoje įmonėje šiuo metu yra vienintelis kompetencijų centras: didžioji dalis mūsų darbuotojų – IT specialistai, jie bendrovėje sudaro beveik 90 proc. Savo veikloje visuomet koncentravomės į žmones, o mūsų tikslas išlieka toks pats – kurti geriausią vietą IT inžinieriams. Todėl ir nauja įmonė yra stipriai koncentruota į darbuotojus: vengiame bet kokių biurokratinių procesų, taikome horizontalią valdymo sistemą ir daug dėmesio skiriame kompetencijų ugdymui. Kadangi nesame naujokai rinkoje, nebijome ir savo ambicingų planų – per dvejus ateinančius metus paaugti iki 300 darbuotojų labai konkurencingoje Lietuvos IT talentų rinkoje. Aukštų technologijų įmonės sėkmę tiesiogiai lemia jos specialistai, todėl „twoday“ suteikia galimybę darbuotojams tapti įmonių grupės akcininkais, pasinaudojant išskirtinai jiems siūlomomis sąlygomis. Todėl siekiame kolegoms pasiūlyti ne tik prasmingus projektus, nuolatinį kompetencijų tobulėjimą, bet ir įmonių grupės akcijų, kurios leistų jiems dalytis kompanijos sėkme“, – sako M. Urbonas.

 

Pasak bendrovės Lietuvoje vadovo, įmonės darbuotojai turi galimybę dirbti su 22 skirtingais projektais: „Šiuo metu šalyje jau pradėjome dairytis naujų darbuotojų, o didžiausią dėmesį teikiame .NET, „Java“, „Mobile“ technologijos, „Front-end“, BI, PHP ir „DevOps“ specialistams. Kita vertus, kolegoms sudarome galimybes pakeisti projektą, prie kurio dirbama, todėl siūlome puikią terpę norintiems augti ar tobulėti“.

 

Apie „twoday“:

„twoday“ yra naujai įsteigta IT įmonių grupė, turinti 2200 darbuotojų Šiaurės šalyse ir Lietuvoje bei teikianti specializuotas programavimo paslaugas daugiau nei 8 tūkst. viešųjų ir privačių įmonių. Bendrovė įsteigta „Custom Solutions“ divizijai, įskaitant padalinį Lietuvoje, atsiskyrus nuo „Visma“ įmonių grupės ir įsteigus naują, nepriklausomą IT kompaniją. Iškart po įsteigimo „twoday“ šiandien užima pirmaujančias pozicijas Šiaurės šalių rinkoje. Per penkerius metus grupė siekia patrigubinti apyvartą organiškai ir naujais įsigijimais. „twoday“ priklauso investiciniam fondui „CVC“. Daugiau informacijos rasite interneto svetainėse www.twoday.com ir www.twoday.lt.

 

Apie „CVC“:

„CVC“ yra pirmaujanti privataus kapitalo ir investicijų konsultavimo įmonė, turinti 25 biurų tinklą visoje Europoje, Azijoje ir JAV. Įmonė šiuo metu valdo 125 mlrd. eurų vertės turtą. Nuo pat įkūrimo 1981 m., „CVC“, įgyvendindama privataus kapitalo ir kredito strategijas, užsitikrino daugiau nei 155 mlrd. eurų vertės įsipareigojimus iš pirmaujančių pasaulio institucinių investuotojų. „CVC“ valdomi ar konsultuojami fondai investuoja į daugiau kaip 100 įmonių visame pasaulyje, kurių bendra metinė apyvarta siekia apie 100 mlrd. eurų ir kuriose dirba virš 500 tūkst. darbuotojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(5)
(4)

Komentarai (3)