[Žinios trumpai] Pasienyje su Ukraina šauktinis rusas nušovė saviškį – žiniasklaida skelbia intriguojančias incidento detales  ()

Neseniai Belgorodo srityje buvo iškelta baudžiamoji byla šauktiniam kariui, kuris tarnybos metu nužudė kolegą Denisą Taskajevą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Incidentas įvyko pasienyje su Ukraina, o pats įtariamasis tikina saviškį supainiojęs su nepažįstamu žmogumi.

Spalio 25 d. „Sibir.Realii“ žurnalistai rašė apie įdomią baudžiamąją bylą, tiesiogiai susijusią su karu Ukrainoje.

Pasak Deniso motinos Tatjanos Kulešovos, įtariamasis teigia, kad pasienyje neva įvyko susišaudymas su „ukrainiečių diversantais“. Teigiama, kad Taskajevas klaidingai buvo palaikytas „diversantu“.

Deniso mirties dieną, vadas pareiškė, kad jis tariamai žuvo mūšyje naktį iš spalio 15 į 16 d. per susišaudymą su „Ukrainos diversantais“.

Deniso kolegos tvirtina, kad komanda davė įsakymą laikytis būtent šios versijos, jei nenori atsidurti velionio vietoje.

Deniso mama netiki, kad jos sūnus buvo nužudytas kažkokio vidinio konflikto fone. Jos žodžiais, jis apskritai niekada nesiveldavo į konfliktus ir iš esmės tokių situacijų nesukūrė.

Denisas Taskajevas į Rusijos ginkluotųjų pajėgų gretas buvo pašauktas 2021 metų gruodį. Jis gimė Novosibirsko srityje. 2022 metų pavasarį buvo perkeltas į Kaliningrado sritį 79-ojo motorizuotųjų šaulių pulko gretose. Rugpjūtį jis buvo išsiųstas į pasienį su Ukraina Belgorodo srityje. Spalio 16 dieną jis buvo rastas negyvas.

 

Pats Taskajevas niekada nesakė mamai, kur tiksliai yra, tačiau tvirtino, kad yra netoli Ukrainos sienos. Įdomiausia, kad kario žūtį oficialiai patvirtino tik Kaliningrado srities Gusevskio garnizono karinės prokuratūros atstovai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(4)
(28)

Komentarai ()