[Žinios trumpai] Ukrainos ginkluotėje tikras rusų siaubas – itin plėšrūs „Metaliniai rykliai“: kuo pasižymi naujasis ginklas „40 Defiant“  ()

Ukrainos karinis jūrų laivynas jau naudoja Amerikos pakrančių gynybos laivus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per taktinio manevro ir šaudymo mokymus Ukrainos jūrų pėstininkai naudojosi JAV teikiamomis patruliniais laivais, pažymėjo informacijos agentūra „Tysk“, atidžiai apžiūrėjusi „ArmyInform“ publikuotas nuotraukas.

Autoriai pabrėžia, kad „šie laivai atrodo labai panašūs į „Metal Shark“ pakrantės patrulinius laivus „40 Defiant“, kurie buvo įtraukti į 13-ąjį 450 mln. USD vertės JAV karinį paketą, paskelbtą šį birželį.

Nors tikslus pavadinimas nebuvo atskleistas, „Metal Shark“ patvirtino, kad šeši jo pagaminti laivai bus paimti iš JAV apsaugos tarnybos atsargų ir išsiųsti į Ukrainą. O 40 pėdų (12 m) patrulinio katerio aprašymas labiausiai atitinka „40 Defiant“ modelį, kuris JAV kariniame jūrų laivyne vadinamas 40PB (patrulinis kateris).

Pasak Jamie Kohlerio iš NAVSEA komunikacijos biuro, 2022 m. JAV kariniame jūrų laivyne buvo 20 40PB vienetų. Amerikos laivynas planavo įsigyti 56 tokius laivus, kad pakeistų dabartinį 34 pėdų (10 m) patrulinį laivą (34PB).

Ukraina taip pat turi sutartį su „Metal Shark“. Reaguodama į Rusijos agresiją, bendrovė paspartino dar 2019 metais pradėtą 17 papildomų laivų Ukrainai gamybą.

 

JAV karinio jūrų laivyno „40 Defiant“ konfigūraciją sudaro šeši MK 16 ginklų taškai (pavyzdžiui, trikojis M2 „Browning“) ir didelis priekinis pagrindas stabilizuotiems, nuotoliniu būdu valdomiems, optiškai nutaikomiems MK 49/50 raketų paleidimo įrenginiams. Tačiau „Metal Shark“ teigia, kad optimizavo laivus pagal Ukrainos poreikius.

Iš turimų nuotraukų matoma, kad Ukrainos jūrų pėstininkai naudoja M2 kulkosvaidžius ir 40 mm automatinį granatsvaidį su amerikietiška M430 amunicija, tikėtina, kad tai Mk 19, kurį anksčiau tiekė ir JAV.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(132)
(2)
(130)

Komentarai ()