[Žinios trumpai] 20-mečio Maskvos gyventojo poelgis šokiravo Rusijos kariuomenę – atšaukė mobilizaciją ir sugrąžino į namus  ()

20-metis frezavimo operatorius iš Maskvos Antonas Gnedovecas turėjo mobilizacijos išlygą. Tačiau jis vis tiek buvo mobilizuotas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaikinas dvi savaites paskelbė bado streiką, protestuodamas prieš mobilizaciją. Jo metodas pasiteisino – jis grįžo namo.

Gnedovecas dirbo frezavimo staklių operatoriumi Baumano Maskvos valstybiniame technikos universitete, todėl turėjo išlygą dėl mobilizacijos.

Tačiau spalio pradžioje jaunuolis gavo šaukimą. Karinėje registracijos tarnyboje jo darbo pažymėjimas buvo pavadintas netikru. Gnedovecas yra atkaklus Ukrainos karo priešininkas ir nesiruošė kariauti, todėl nusprendė protestuoti prieš nesąžiningą mobilizaciją.

Dalinyje jis atsisakė dėvėti karinę uniformą ir vykdyti karininko įsakymus. Gnedovecas pasakoja, kad atsisakiusius tarnauti pareigūnai baugino, grasino kalėjimu ir siuntimu į fronto liniją.

Ir jis pats ėmėsi radikalaus gesto – atsisakė dėvėti karinę uniformą ir paklusti savo viršininkams pagal rangą. Jam buvo pagrasinta – „bus išsiųstas į fronto liniją ir ten sušaudytas“. Jaunuolis paskelbė bado streiką.

Dėl to skyriaus vadovybė negalėjo apsispręsti, ką daryti su probleminiu šauktiniu.

Tuo metu jo motina rašė skundus į karo prokuratūrą ir Gynybos ministeriją, kiekvieną dieną eidavo į karių registracijos tarnybą, bandydama grąžinti sūnų namo. Spalio 19 d. Gnedovecas gavo karinio komisariato peticiją, pagal kurią jam reikia grįžti į Maskvą, į jungtinį Babuškinskio rajono karinį komisariatą. Frezavimo operatorius iškvietė taksi ir išvyko namo.

 

Yra žinoma, kad dar keli mobilizuoti asmenys pasekė pavyzdžiu ir susidūrė su smurtu. Pats Antonas prisimena slegiančią atmosferą padalinyje: antisanitarinės sąlygos, prastas pasiruošimas, įrangos trūkumas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(141)
(1)
(140)

Komentarai ()