Skelbiama neįtikėtina žinia, kas iš tikrųjų atakuoja Rusijos teritoriją su raketomis  ()

Ukrainai nereikia „žygio į Maskvą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija prieš Ukrainą naudoja netinkamus raketinius ginklus – patys sviediniai keičia skrydžio kryptį. Dalis raketų skrenda į Belgorodą, o patys Rusijos kariškiai jas numuša, mano karo ekspertas Aleksandras Kovalenko.

Pasak Kovalenko, nuo pirmųjų plataus masto invazijos į Rusiją dienų Ukraina neišnaudojo galimybių, kurias turi smogti Rusijos Federacijos kariniams objektams.

„Viskas, ką Rusijos pusė šiandien sako apie Ukrainos vykdomą jos teritorijos apšaudymą, yra manipuliacijos. Rusija naudoja gana netinkamus raketinius ginklus, kuriuos ji gamina skubotai, be tinkamos techninės kontrolės. Kartais toks ginklas pakeičia skrydžio kryptį, nustoja veikti jo varikliai. Tada raketos skrenda į Belgorodą, o Rusijos Federacijos kariškiai yra priversti patys jas numušti. Žinoma, Rusija nepripažįsta, kad tai vyksta, todėl vietos gyventojams gali atrodyti, kad Ukraina gali pulti Rusiją“, – aiškina ekspertas.

Anot jo, Ukraina turi ne tik moralinę, bet ir juridinę teisę reaguoti į agresiją Rusijos teritorijoje. Tačiau ši teisė nėra diskutuojama dėl tarptautiniams partneriams duotų pažadų.

„Ukraina pademonstravo tarptautiniams partneriams, kad mes neketiname naikinti Rusijos miestų ir miestelių, net karinių objektų, kad esame ne kraujo ištroškę barbarai, o savo teritorijos gynėjai ir mums nereikia daryti įtakos Rusijos Federacijos teritorijai.

 

Mums nereikia „žygio į Maskvą“, kuris Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms kainuos dešimtis tūkstančių žuvusiųjų, sužeistų ir suluošintų. Mes nenorime jų teritorijos, norime susigrąžinti savo. Asmeniškai aš visada buvau už tai, kad būtina smogti Rusijos Federacijos teritorijai. Tačiau nepaisant to, aš palaikau mūsų vyriausybės poziciją“, – sakė Kovalenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(141)
(3)
(138)

Komentarai ()