Rusijos elitas suprato baisią tiesą apie „specialiąją operaciją“: Vakarai jau bijo, kuo tai baigsis  (1)

Rusijos elitas jau suprato, kad V. Putino „specialioji operacija“ buvo visiškai nepavykęs projektas ir ruošiasi gyvenimui be diktatoriaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos elitas pradeda diskutuoti apie naujos gyvenimo paradigmos kūrimą be diktatoriaus V. Putino. Apie tai rašo „The Economist“, remdamasis Rusijos viršūnių analitikais ir savo šaltiniais.

To, kas vyksta Rusijos Federacijoje, analizės rezultatai parodė, kad kuo sėkmingesnis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimas Ukrainoje, tuo žemesnis V. Putino reitingas jo aplinkoje Rusijoje. Niekas net negalėjo pagalvoti per 22-ejus jo valdymo metus, jog Rusija gali egzistuoti be V. Putino.

Dabar tokie pokalbiai jau nėra pavieniai ir girdimi visur. Elitas stebi Ukrainos kariuomenės veržimąsi į priekį ir „smegenų“ nutekėjimą iš Rusijos, mato, kad Vakarai nereagavo į Rusijos energetinį ir branduolinį šantažą. Šiuo atžvilgiu vis dažniau pasigirsta keiksmai V. Putino adresu.

„The Economist“ pažymi, kad bendros elito nuotaikos Rusijoje nereiškia, jog V. Putinas artimiausiu metu bus nušalintas nuo valdžios. Tačiau nenuginčijama tai, kad Rusijos Federacijoje prasideda audringiausias posovietinės istorijos laikotarpis. Tai padidina ir Vakarų nerimą, nes procesai Rusijoje gali tapti nekontroliuojami.

 

Rusijos politologas Kirilas Rogovas pažymi, kad per visus savo valdymo metus V. Putinas niekada nebuvo taip arti savo pralošimo. Dabar kiekvienas jo planas griūva mūsų akyse, rusai nuolat patiria pralaimėjimus.

Neigiamas nuotaikas Rusijos Federacijos „pinigų maišams“ prideda ir sankcijos, kurios vis labiau suveržia Rusijos ekonomiką. „The Economist“ teigia, jog V. Putinas nenori baigti karo, nors akivaizdžiai jį pralaimi, nes bijo pažeminimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(190)
(8)
(182)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: