Mirs visi? Skelbiama, kaip mobilizuotus karius vadina pati rusų vadovybė (Video)  ()

Ukrainos gynėjai deda visas pastangas, kad apsaugotų savo personalą. Kita vertus, rusai mobilizuotus karius varo į paskerdimą, bandydami įgyti pranašumą kare žmonių kiekio sąskaita.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai žurnalistams sakė 93-iosios „Cholodny Yar“ brigados vadas Ruslanas Ševčiukas.

Prasidėjus plataus masto invazijai į Rusijos Federaciją, jo brigada kovėsi Charkivo ir Sumų srityse, o dabar gina Donecko zoną.

Anot R. Ševčiuko, pastarąjį mėnesį rusai pakeitė taktiką: jei anksčiau tiesiog atakavo pėstininkais, tai dabar priešas bando panaudoti šarvuočius.

„Ir, matyt, Luhansko ir Donecko srityse jiems išseko minios ištekliai. Rusų kareivių gretose atsirado daug kalinių. Jei anksčiau Bachmuto srityje armija veržėsi į priekį, tai dabar Soledaro srityje dauguma joje yra buvę kaliniai“, – sako R. Ševčiukas.

Anot jo, net ir tokiomis sąlygomis priešas bando sutriuškinti ukrainiečius savo masiškumu.

„Sumų srityje ir Charkivo srityje priešas vis dar nepagailėjo savo personalo. Daugiau buvo naudojama šarvuočių technikos. Tai yra, jie atliko kažkokius taktinius veiksmus, kaip parašyta statute. Čia pagrindinė strategija yra negailėti savo kadrų. Tai vadinamieji „vienkartiniai“. Juos atvežė, nurodė puolimo kryptį. Visi puolė, žuvo. Tai tiek, po vakarienės – kiti. Kvaila idėja, paprasčiausiai išdegintos žemės taktika. Tiesiog bukai eiti iki paskutinio kareivio“, – sako brigados vadas.

 

Ukrainos ginkluotosios pajėgos stengiasi kiek įmanoma apsaugoti savo karius.

„Svarbiausia bet kokio karo, kuriame kovojame, žinia yra maksimalus personalo išsaugojimas“, – sako R. Ševčiukas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(81)
(1)
(80)

Komentarai ()

Susijusios žymos: