Krymo kariniame dalinyje įvyko susišaudymas: pasigirdo riksmai ir šūviai, policija išspirta lauk  ()

Žurnalistų teigimu, okupacinei policijai nebuvo suteikta galimybė ištirti įvykio aplinkybių: dalinio vadovybė pareiškė, kad tiria kariniai tyrėjai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupuotame Kryme, netoli Perevalnos kaimo esančiame kariniame dalinyje, įvyko susišaudymas, praneša „Baza“, remdamasis kaimo gyventojų liudijimais.

Išgirdę riksmus ir šūvius, vietos gyventojai iškvietė policiją, tačiau jai atvykus dalinio vadovybė pranešė, kad konfliktas išspręstas, o jo aplinkybes tiria kariniai tyrėjai.

Leidinio žiniomis, netrukus po to į ligoninę buvo atvežtas sumuštas kariškis, jis išsiųstas gydytis namo. Dar vienam nukentėjusiajam pasisekė mažiau: į dalinį atvykę greitosios medicinos pagalbos medikai konstatavo jo mirtį.

Leidinys „Astra“ įvardijo karių pavardes: Islamas Gučajevas mirė, Albertas Abazovas buvo sužeistas.

Paskelbus apie mobilizaciją Rusijoje, konfliktai tarp kariškių tapo kasdienybe. Spalio pradžioje buvo žinoma apie devynias mobilizuotų žmonių, nespėjusių pakariauti su ukrainiečiais, mirtis.

Vėliau Rusijos Federacijos tyrimų komitetas iškėlė baudžiamąją bylą pagal Rusijos baudžiamojo kodekso 105 straipsnį „Žmogžudystė“ dėl rezervisto žūties Novosibirsko karo aukštesniojoje mokykloje, kur buvo įrengtas mobilizacijos centras.

 

Spalio viduryje trys Tadžikistano piliečiai, pasirašę sutartį su Rusijos kariuomene, sušaudė savo kolegas poligone Belgorodo srityje. Liudininkai pasakojo, kad žuvo apie 30 žmonių, konfliktas kilo dėl religinių priežasčių: vadas leido sau niekinančius teiginius apie Alachą. Įžeisti musulmonai jį nušovė ir atidengė ugnį į kareivius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(0)
(58)

Komentarai ()

Susijusios žymos: