[Žinios trumpai] „Greitai prasidės įdomūs įvykiai!“: karo ekspertas skelbia super geras naujienas dėl Luhansko srities  ()

Karo ekspertas Aleksandras Kovalenko su ukrainiečiais pasidalijo džiugia žinia apie Luhansko sritį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Situacija Luhansko fronte yra gana dinamiška. Ukrainos ginkluotosios pajėgos sistemingai išlaisvina vieną gyvenvietę po kitos, nors iki visiškos Luhansko srities deokupacijos dar toli.

Aleksandras Kovalenko pranešė naujausią informaciją apie Luhansko placdarmą: „Kiek mes žinome, šiandien Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms Luhansko srityje sekasi gana gerai, nes joms pavyko ugnies kontrole uždengti R-66 greitkelio atkarpą nuo Svatovo iki Kreminos. Kiek mums žinoma, jis kai kuriose vietose net buvo atkirstas - tai yra yra fizinė kontrolė, dėl kurios visiškai neįmanoma perkelti pajėgų ir priemonių iš Svatovo į Kreminą ar iš Kreminos į Svatovą“.

„Tai rodo, kad netolimoje ateityje, esu tikras, prie Kreminos arba Svatovo apylinkėse gali prasidėti gana įdomūs įvykia. Sąlygas šiems įvykiams sukūrė Ukrainos ginkluotosios pajėgos. Jos dar grupuojasi, bet R-66 nupjovimo faktas daug ką pasako“, – Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmę Luhansko srityje artimiausiu metu prognozavo Kovalenko.

 

Tiesa, jis primena, kad situacija Avdijivkos ir Bachmuto sektoriuose išlieka sudėtinga. Tačiau ekspertas primena, kad tokia tendencija tęsiasi jau keturis mėnesius: „Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir toliau laikosi savo pozicijų, kartais net vykdo kontratakas“.

(79)
(1)
(78)

Komentarai ()

Susijusios žymos: