[Žinios trumpai] Didžiulis karas: JAV smogė Kinijai į jautriausią vietą  (1)

Amerika iš Kinijos išsiveža specialistus, galinčius padidinti KLR ekonominį potencialą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekonominė JAV ir Kinijos konfrontacija  vyksta dėl vadinamojo „lustų karo". Dėl to Pekinas pasisako už visiškos nepriklausomybės pasiekimą, o Amerika – už monopolio išsaugojimą kuriant ir reklamuojant naujausios kartos lustus.

Šiandien Kinijai taikomi apribojimai lustų gamybai, todėl, siekdama išlaikyti savo ekonominį potencialą, šalis išleido milžiniškas pinigų sumas jų importui. Per pastaruosius dešimt metų išlaidos lustams net viršijo naftos pirkimo sumą. Pagrindinis pastarųjų trijų kartų lustų eksportuotojas į Kiniją yra Taivanas, kuriame sukoncentruotos jų gamyklos. Šiuo metu gamyba vykdoma Europos įranga, kurios importas į Kiniją buvo uždraustas.

Sustiprėjusi JAV ir Kinijos konfrontacija paskatino Joe Bideną imtis papildomų ribojančių priemonių. Įsigaliojo draudimas importuoti visas lustų modifikacijas, kurios palaiko dirbtinio intelekto naudojimą. Taip pat Amerikos pusė inicijavo įmonių, užsiimančių lustų dizaino gamyba ir plėtra Kinijoje, registro sukūrimą.

 

Didelis smūgis pramonei gali būti draudimas Amerikos piliečiams, taip pat žaliosios kortelės turėtojams, dirbti Kinijos įmonėse, kurios specializuojasi lustų gamyboje. Šiuo atžvilgiu Kinija prarado galimybę samdyti inžinierius ir kitus labai siauros krypties specialistus. Kalbame apie tūkstančius darbuotojų, kurių atžvilgiu dabar vyksta atleidimo procesas, siekiant išvengti papildomos rizikos, paskyrus sankcijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(4)
(64)

Komentarai (1)