Puslaidininkių žlugimas baigtas, prasideda netikėta krizė: neįtikėtinos naujienos iš TSMC - tai gali paveikti telefonų ir elektronikos kainas  (3)

Dar visai neseniai daugelis srities ekspertų aptarinėjo puslaidininkių krizę, kilusią po pandemijos. Analitikai numatė beveik žlugimą, tačiau nepraėjus nė dvejiems metams situacija tapo priešinga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad didžiausia pasaulyje lustų gamintoja TSMC drastiškai sumažina užsakymus savo tiekimo grandinėse 40–50%. Toks netikėtas posūkis paaiškinamas tuo, kad aštuoni stambiausi TSMC klientai, tame tarpe Apple, Intel, MediaTek, Nvidia ir AMD, netikėtai nusprendė atšaukti dideles 3nm lustų užsakymų dalis. Dėl to vietoj iš pradžių numatytų 44 tūkst. 3 nm lustų planas buvo sumažintas iki 10 000 vienetų (77 proc.!).

Atsižvelgdama į tai, TSMC jau 10% sumažino kapitalo investicijas į gamybos plėtrą. Situacija pradeda atrodyti kaip perprodukcijos krizė, dėl kurios galiausiai gali sumažėti įtaisų komponentų kainos. Na, o klausimas, ar išmaniųjų telefonų gamintojai ims mažinti kainas, kol kas lieka atviras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(34)
(4)
(30)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: