[Žinios trumpai] Mikroschemų gamintojų pajamos pirmą kartą viršijo 500 mlrd. JAV dolerių ribą - kaip tai įmanoma, kai buvo tiek trukdžių?  ()

Pasaulyje lustų pardavimai 2021 m. išaugo 25,1 proc. ir pirmą kartą per metus viršijo 500 mlrd. JAV dolerių ribą, nepaisant nuolatinio puslaidininkių trūkumo ir tiekimo grandinės trikdžių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimų bendrovės „Gartner“ duomenimis, mikroschemų pardavimai pasaulyje 2021 metais, palyginti su metais anksčiau, padidėjo 25 proc. iki rekordinių 583,5 mlrd. JAV dolerių.

„Gartner“ vadovas Andrew Norwoodas teigė, kad didelė paklausa kartu su logistikos ir žaliavų kainų augimu padidino puslaidininkių vidutinę pardavimo kainą, o tai prisidėjo prie bendro pajamų augimo.

Pasak Norwoodo, padidinti puslaidininkių pajamas padėjo ir 5G išmaniųjų telefonų rinka. 2021 m. ypač gerai pasirodė „Samsung“, pirmą kartą nuo 2018 m. atkovodama aukščiausią vietą iš „Intel“. „Samsung“ pajamos pernai išaugo 31,6 proc. iki 76 mlrd. JAV dolerių, o „Intel“ – tik puse procentinio punkto iki 73,1 mlrd. JAV dolerių. Geriausiųjų penketuke toliau rikiuojasi „SK Hynix“, „Micron Technology“ ir „Qualcomm“.

 

„Gartner“ teigimu, atminties lustų subkategorijoje geriausiai pasirodė DRAM – metinės pajamos išaugo 40,4 proc. dėl serverių diegimo ir didėjančios asmeninių kompiuterių paklausos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(1)
(7)

Komentarai ()