Kryme prasidėjo isterija: virš Juodosios jūros pastebėtas kovinis JAV dronas – skelbiama, kas vyksta  (1)

Lapkričio 7 dieną Juodojoje jūroje buvo pastebėtas amerikietiškas dronas „RQ-4 Global Hawk“. Okupantai Kryme dėl to jau pradėjo isterikuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kitos valstybės sienas pažeidžiantys ir ją puolantys žmonės piktinasi, kodėl virš Juodosios jūros skrenda amerikietiškas dronas, rašo „24 kanalas“.

Tai ne pirmas kartas, kai JAV dronas patruliuoja netoli Ukrainos.

„Flightradar“ duomenimis, spalio 28 dieną dronas patruliavo ir Ukrainos oro erdvėje. Jis pakilo iš oro bazės Sicilijoje ir kelias valandas skrido 17 km aukštyje virš neutralių Juodosios jūros vandenų. Jis buvo už 100 kilometrų nuo okupuoto Sevastopolio.

Prisiminkite, kad jau spalio 29 dieną Sevastopolio įlankoje griaudėjo sprogimai. Tada Rusijos gynybos ministerija apkaltino Ukrainą ir JK „teroristiniu išpuoliu“. Tačiau negalime sieti amerikiečių drono su šiais sprogimais, nes „RQ-4 Global Hawk“ situaciją stebėjo dar prieš visapusišką Rusijos invaziją.

Dar šių metų balandį į radarą pateko žvalgybinis dronas. Tada jis ir iš Italijos skrido Ukrainos kryptimi. Labai tikėtina, kad orlaivis stebėjo, kas vyksta su kreiseriu „Maskva“ po to, kai Ukraina jį nuskandino.

 

Dronas „RQ-4 Global Hawk“ yra skirtas žvalgybai ir stebėjimui. Jis gali skristi dideliame aukštyje daugiau nei 30 valandų, taip pat bet kuriuo paros metu, nepriklausomai nuo oro sąlygų. Dronas beveik realiu laiku užfiksuoja didelės raiškos didelių žemės plotų vaizdą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(289)
(4)
(285)

Komentarai (1)