Maištas prie Svatovo: 200 „mobikų“ pabėgo iš fronto linijos – jiems grasinama, kad „gyvi nepasieks tardymo izoliatoriaus“  ()

Luhansko srityje keli šimtai mobilizuotų rusų paliko fronto linijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gausus būrys rusų, patekusių į mobilizaciją, surengė riaušes Luhansko srityje. Dalinys pabėgo iš priekinių pozicijų.

Apie įvykį pranešė įtakingas Rusijos „Telegram“ kanalas VChK-OGPU, remdamasis karių artimaisiais.

Viename „karščiausių“ fronto sektorių prie Svatovo buvo išmesti „mobikai“, rugsėjo pabaigoje pašaukti į Rusijos Federacijos okupacinę armiją. Mobilizuoti į fronto liniją buvo perkelti po „pagreitintų karinių mokymų“, kurių metu jiems „leista šaudyti tik tris kartus“.

Naujai iškepti kariai buvo dislokuoti netoli Kolomičičos kaimo, nesuteikiant jiems maisto, uniformų ir net ginklų bei amunicijos. Komandos štabo nebuvo. Jie beveik tris savaites sėdėjo alkani po smarkių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų apšaudymų, po kurių surengė riaušes.

„Lapkričio 1 d. 4 val., mobilizuotasis nusprendė be įsakymo ir be amunicijos evakuotis į Svatovą“, – sakė šaltinis. Anot jo, „mobikai“ nebuvo įleidžiami į okupuotą miestą. Duotas įsakymas nesėkmingai privertė juos grįžti į fronto liniją, atsakant, kad grupės aprūpinimas „ne jų reikalas“.

 

Dabar maištingi Rusijos Federacijos kariai įsikūrę miško juostoje netoli Svatovo. Įsakymu jiems grasinama smurtu.

„Atėjo grasinantis įsakymas: jei nevyksite į fronto liniją, tada atvažiuos mašina, kuri išveš jus į tardymo izoliatorių, bet pakeliui kažkas „atsitiks“ automobiliui iki pasiekiant tardymo izoliatorių“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(1)
(38)

Komentarai ()