[Žinios trumpai] Ukrainoje pradėjo „mini-HIMARS“ gamybą  (2)

Vinicoje ukrainiečiai virina lengvus rėmus, kuriuos vėliau montuoja ant pikapų kėbulų. Taip gaminami ginklai, kuriuos jie žaismingai vadina „mini-HIMARS“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mobilus, greitas, mažas, bet efektyvus - toks turi būti „mini-HIMARS“. Taip savanoriai vadina savadarbius raketų paleidimo įrenginius.

Tikroms HIMARS sistemos „mini-HIMARS“ nė iš tolo neprilygsta. Raketos skrydžio nuotolis yra daugiau nei 20 kilometrų, kai HIMARS paleistos raketos lekia visus 70 km ir, aišku, yra nepalyginamai galingesnės. Kita vertus, „mini-HIMARS“ gali labai greitai paleisti kelis šūvius ir pasprukti. Juk tai - tik pikapas.

„Tiesą sakant, tai yra mini „Grad“... Ne visada būtina važiuoti dideliu automobiliu, paruošti visą paketą raketų. Galima dirbti taikliai“, - sako savanoris Denisas Romanovskis. Ir priduria, kad tokioje instaliacijoje pagrindinis dalykas yra mobilumas ir greitis.

 

Metalinis karkasas ir elektros sistema gaminami Vinicoje, detalės, įskaitant raketas, imamos iš užgrobtos rusiškos technikos. „mini-HIMARS“ yra gana paprastas ginklas - raketos nėra valdomos, o paleidimo sistema yra gana primityvoka. Tačiau greitis ir mobilumas yra didžiausi „mini-HIMARS“ privalumai.

(81)
(1)
(80)

Komentarai (2)