[Žinios trumpai] Ukrainiečiai su džiaugsmu skelbia apie gyvybiškai svarbią pagalbą iš Lietuvos: „Tai padės ištverti žiemą!"  ()

Ukrainos ambasada Lietuvoje padėkojo Lietuvos žmonėms ir partneriams, atsiliepusiems į ambasados prašymą ir palaikiusiems „AŠ ESU UKRAINA" iniciatyvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ambasada ​​taip pat pranešė, jog padedant lietuviams jau ruošiamas gabenti antrasis krovinys energetikos sistemai atkurti, kad ukrainiečiai namuose turėtų elektros, šilumos ir vandens.

„Kiekvienas jūsų indėlis – tai tikrai šiltas ukrainiečių apkabinimas. Esame nuoširdžiai dėkingi Lietuvos žmonėms ir partneriams, kurie atsiliepė į mūsų skubų prašymą. Ukraina visada prisimins tuos, kurie buvo ir lieka su mumis sunkią išbandymų valandą. Kartu mes užtikrinsime teroristinės valstybės pralaimėjimą ir jos nubaudimą už vykdomą terorą. Kartu įveiksime visus išbandymus ir tapsime dar stipresni",– sakoma žinutėje.

Rusija nuolat atakuoja svarbiausią Ukrainos infrastruktūrą, įskaitant energetikos objektus. Paskutinės atakos spalio 31 d. metu buvo paleista 50 raketų, iš kurių 44 numušė oro gynybos pajėgos.

 

Sostinėje padėtis labai sunki. Jei viskas taip tęsis ir toliau, gali įvykti visiškas elektros energijos tiekimo nutraukimas. Tokiu atveju miestas rengia evakuacijos planą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(150)
(4)
(146)

Komentarai ()