Įspūdingiausia oro gynybos sistema visame pasaulyje: „Sukurta iš visko, kas tik yra“ (Video)  ()

„Sukurta iš to, kas yra“: Ukrainos ginkluotosios pajėgos kalbėjo apie Ukrainos oro gynybos sistemos unikalumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos oro gynybos sistema yra unikali dėl to, kad ji buvo sukurta „iš to, kas yra“. Apie tai kalbėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų atstovas Jurijus Ignatas.

Karinių oro pajėgų atstovas Jurijus Ignatas pažymėjo, kad Ukrainą labai sunku apginti nuo Rusijos ginkluotųjų pajėgų atakų dėl to, kad jos teritorija yra didžiausia Europoje, o Rusijos Federacija panaudojo visų rūšių žvalgybą, kad sunaikintų Ukrainos oro gynybos sistemą.

„Priešas turi gana plačią žvalgybos sistemą. Jis vykdo oro, žemės žvalgybą, Ukrainos teritorijoje dirba daug Rusijos agentų, kurie nustato oro gynybos vietą ir informuoja priešą“, – sakė Ignatas.

Todėl Ukraina nusprendė sukurti unikalią oro gynybos sistemą, kad atremtų ir šias grėsmes.

„Mūsų oro gynybos išskirtinumas yra tas, kad ji sukurta iš visko, kas tik yra“, – sakė karinių oro pajėgų pranešėjas.

Ukrainos oro gynybos sistema apima:

  • žmonių nešiojamos priešlėktuvinių raketų sistemos, jas turi visos Gynybos pajėgos, ir ne tik oro pajėgos;
  • mobilios ugnies valdymo komandos su MANPADS ir priešlėktuviniais įrenginiais, jie buvo išdėstyti pavojingose ​​zonose visoje Ukrainoje;
  • naikintuvai, naudojami dronams ir sparnuotoms raketoms perimti;
  • priešlėktuvinių raketų kariuomenės, kurios dirba ir fronto linijoje, ir apima didelius miestus bei svarbius vyriausybės objektus.

 

Jurijus Ignatas sakė, kad Ukrainos ginkluotosiose pajėgose esančių pajėgų ir priemonių nepakanka.

„Todėl prašome viso pasaulio padėti Ukrainai bet kokiomis priemonėmis, pageidautina šiuolaikinėmis. Matome, kad karas pereina į bepiločių orlaivių puolimo fazę... Kiekvienam dronui reikia ugnies jėgos. Tai priešlėktuvinės raketos, savaeigių priešlėktuvinių įrenginių, tokių kaip „Gepard“ ir oro gynybos sistemos“, – pridūrė jis.

 

Primename, kad lapkričio 7 dieną gynybos ministras Oleksijus Reznikovas sakė, kad į Ukrainą atvyko NASAMS ir „Aspide“ priešlėktuvinės raketos. Jis pažymėjo, kad Vakarų ginklai sustiprins Ukrainos oro gynybos sistemą.

Spalio 31 dieną oro pajėgos pranešė, kad Rusijos apšaudymo metu Vokietijos oro gynybos sistema IRIS-T veikė 100 proc. Tačiau pridūrė, kad Ukrainai reikia daugiau tokių sistemų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(2)
(54)

Komentarai ()